2013. szeptember 02., hétfő 09:24

A női hajritkulás okairól

Írta:  Impulser
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A női hajhullás okai A női hajhullás okai
A normális sűrűségű haj kb. 200 ezer hajszál. Természetesnek számít, ha ebből naponta 50-100 hajszál kihull. Ha egészségesek vagyunk és helyesen táplálkozunk, ezek mindig vissza is nőnek. Hajhullás többnyire télen figyelhető meg, de okozhatja fáradtság, kimerültség vagy elég egy átvészelt influenza.


A hajritkulás egyre több hölgyet érint. Leggyakrabban a hormonális változások időszakában, szülés után, vagy változókorban, de különböző okokból kifolyólag bármikor jelentkezhet. A haj minőségének romlása, amikor gyakorlatilag hajunk fénytelenné, élettelenné válik, vége töredezik, minden esetben a hajhagymák „éhező állapotára” vezethető vissza.

A női hajhullás és életmódunk

A hajhagymák elégtelen tápanyag-ellátottság esetén, egyre vékonyabb hajszálak termelésére képesek. Lelki kimerültség, stressz, fáradtság, fertőzések, fogyókúra vagy éppen az egyoldalú táplálkozás miatti észrevétlen hiánybetegségek gyakorlatilag mindannyiunk életében előfordulhatnak.
Jelentősen csökkenti a hajhagymák életképességét a hajfestés, a dauer, a hajvasalás, hajhabok és a túlzásba vitt szolárium. A festett haj különösen megsínyli a szervezet megrázkódtatásait. A töredezett hajvégeket 4-6 hetenként vágatni kell, de ez egy egészséges haj esetében is ajánlatos.

Hajhullás szülés után

Közismert hogy a szoptatás idején sok nők haja erősen hullik, s átmenetileg meg is ritkulhat. Ez a jelenség kezelés nélkül is megszűnik, s a haj eredeti mértékben visszanő. Ha azonban a szülés után két évvel sem szűnik meg teljesen a hajhullás, akkor keresni kell az okot. Gondolhatunk a nemi hormonok és a pajzsmirigyműködés zavarára, esetleg tartós vérszegénységre, komolyabb lázas betegségek után, lappangó cukorbajra is.
A problémát okozhatja idegesség is, hűen tükrözve a nyombél, vékonybél, gyomor, máj és a vastagbél problémáit. Különböző gyógyszerek szedése is gyakran okoz hajritkulást.
A Trichotillománia latinul a haj csavargatását, tépkedését jelenti és a kényszerbetegségek közé tartozik, szorongásos betegségre utal. A hajhagymák kilazulnak az állandó piszkálástól, és akár foltokban is ritkulhat.

A hiányállapotokat pótolni kell, hogy elkerüljük a hajhullást

A nyomelemek hiánya esetén (cink, réz, vas), fehérjehiány, vitaminhiány (B-, A-vitamin) megfelelő táplálkozással, vitaminok pótlásával lehet segíteni, továbbá ajánlatos a mértékletes húsfogyasztás.
Az életkor előrehaladtával romolhat a tápanyag-felszívódás, a vérkeringés, a fejbőr vérellátása, amelyek hatással lehetnek a haj állapotára.Gyulladás is állhat a hajhullás hátterében

Ha a megfelelő étrend beiktatása, kellő folyadék bevitel nem vezet eredményre, akkor a hajhullás utalhat a szervezetben lappangó gyulladásos gócokra,- így például a mandula, a fogak, a petefészek, vagy a prosztata gyulladására. Ilyenkor rendszerint a góc felderítése a feladat.
Fel kell keresni a nőgyógyászt és urológust, a fogorvost, a fül-orr-gégészetet, majd vérvétel, belgyógyászati vizsgálat, hasi ultrahangra kerülhet sor. Ha sikerül nyomára bukkanni és kezelni, akkor a gyulladás megszüntetésével a hajhullás is megáll. Ajánlo letölteni Dr. Schéder Ákos doktor úr ingyenes tanulmányát a  is! Nagyon hasznos!  

A ragyogóan egészséges haj titka – 6 bombabiztos trükk
Tovább hasznos praktikák és további tippeket itt olvashatsz! 

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST