2013. szeptember 04., szerda 13:53

Töltött káposzta, magas vérnyomás, válás

Írta:  Impulser
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Gondolt már arra, hogy a rosszul elkészített töltött káposzta hosszú távon magas vérnyomáshoz, majd végül váláshoz is vezethet? Számtalan jól indult párkapcsolat vérzik el azért, mert valaki nem úgy csinál valamint, mint ahogyan azt a másik elképzeli. Feri nagyon szerette Anikót, de az első, közös vasárnapi ebéden felszolgált töltött káposzta nem úgy sikerült, mint ahogyan azt Feri az édesanyjánál megszokta.


Először csak finoman megjegyezte, de mivel később sem úgy sikerült, idegesen sértegetni, minősíteni kezdte a feleségét, aki nem hagyta magát. Már nem csak a töltött káposzta volt rossz, hanem a döntés is, miszerint összeházasodtak. Végül az állandó veszekedés váláshoz vezetett.

Mindannyian veszekedtünk már. Sok esetben elkerülhetetlennek tűnt, annak ellenére, hogy lehet célravezetőbb lett volna hallgatni, megelőzve ezzel nagyobb bajokat. De mi van olyankor, amikor az ember nem tudja magában tartani féktelen dühét azzal kapcsolatban, amit érez? És mi történik, amikor egy párkapcsolatot folyamatosan megmérgez az állandó veszekedés, harag? Számtalan hasznos tanácsra bukkanhatunk azzal kapcsolatban, hogy miként kerüljük a veszekedéseket.
Mint pl.: “Ne sértegesd a másikat! Ne a saját igazad hajtogasd, képzeld magad a másik helyébe! Ne személyeskedj, a megoldásra koncentrálj! Ne térj el a tárgytól! Vállalj önmagadért felelősséget, ha szeretnéd, hogy a párod is így tegyen! Próbálj meg engedményeket tenni! Gondolj arra, mennyire szereted Őt, és Ő is téged!”Amikor a töltött káposzta nem olyan ízű, mint amit édesanyánk készített, lehet-e hirtelen arra gondolni, hogy mennyire szeretjük a párunkat és ne menjünk át személyeskedésbe, inkább kezdjük el dicsérni az „ízetlen” ételt? Vagy amikor fáradtak vagyunk, de a párunk most akar filmet nézni, vagy szeretne párna csatázni, gondolunk-e arra, hogy mennyire szeretjük egymást, és koncentráljunk partnerünk igényeinek kielégítésére? Vagy ha igazságtalanság ért, és nagyon megsértett a párunk, akkor egyből arra gondolunk, hogy ne a saját igazunkat hajtogassuk, hanem rögtön a másik helyébe képzeljük magunkat?!

Ha minél több ilyen tanácsot olvasunk, és nem sikerül megvalósítani, lehet, hogy egyre többször szégyelljük majd magunkat, de félve attól, hogy tönkre mehet a párkapcsolatunk, még jobban belehúzunk, hiszen a szakemberek nem tévedhetnek, csak mi vagyunk “rosszak”. Ördögi kör veszi kezdetét.

Azon vitás helyzetek, melyek a konkrét helyzetről szólnak, és nem valami más, háttérben lapuló, rejtett dolgokból táplálkoznak, rendszerint megoldódnak. Minden más jó ürügyként szolgálhat arra, hogy kicsinálja egymást két olyan ember, akik állítólag nagyon szeretik egymást.

Aki nem meri kimondani, ha valami nem tetszik a párjában, vagy épp a párja nem hajlandó odafigyelni a véleményére, ami lehet, hogy előnyére szolgálna – könnyen sértegetésbe mehet át. Pl. a férfi az utóbbi időben kissé elhízott, ezért a párja megemlíti, hogy jobban oda kellene figyelnie magára, mivel így az egészségét is veszélyezteti. Ha a férfi nem kapcsol, akkor cikizés, komoly sértegetés lehet belőle. Persze az is lehet, hogy a férfi azért hagyta el magát, mert a párja egyre többször bántotta vagy utasította el, különböző kifogásokat találva. Jelbeszéddel próbálkoznak, miközben azon csodálkoznak, hogy miért nem értik egymást. Az őszinte kommunikáció – ha figyelmes fülekre talál – még ha fájdalmas is, lehet, hogy célravezetőbb, mint a jelbeszéd. Ráadásul a siker garantált: a pocak lemegy, az egészség megmarad és a párnacsaták is izgalmasabbak és tovább tartanak! A töltött káposzta pedig lehet, hogy már nem is olyan fontos.

Kapcsolódó elemek

 • Vállás olcsón! - Évente 1500 házasságot érvénytelenít a Sacra Rota vatikáni bírósága
  -
  Olasz, lengyel, de indiai és zambiai házaspárok is a Szentszék legfőbb bírósági testületétől kérik házasságuk érvénytelenítését, mivel a vatikáni "válás" olcsóbb és gyorsabb - írta a Sacra Rotáról szóló vasárnapi cikkében a Corriere della Sera című napilap.
 • Amikor a büntetés: nincs szex!
  Egész nap izgatottan várja az estét. Megfogadja: bármi történik, nem lesz dühös. Ha kell, ezerig is elszámol, de halvány jelét sem mutatja majd, mennyire elege van párja nyűgösködéseiből. A mai naptól megpróbálja úgy szeretni, ahogy van. Eszébe jut, miközben feláll a székéből és az ajtó felé siet: idejét sem tudja, mikor szeretkeztek. Elfelejtette milyen az, amikor tekintetük egyszerre találkozik az ölelés pillanatában. Felhívja, ne hívja? Mondjon valamit, amiből érezheti, hogy többet szeretne, mint együtt vacsorázni, unottan beszélgetni, tv-t nézni, majd aludni?
 • A párkapcsolat végtelen fantáziája
  Miközben ezt a fotót nézem, azon gondolkodom, hogy mitől olyan érdekes? Lehet, hogy titokban mindannyian arra vágyunk, hogy idős korunkra a párunkkal eltévedjünk egy nagy virágos mezőn, kerékpárral vagy anélkül, és ezen az egészen egy jót mosolyogjunk? Vagy inkább valami olyasmit átélni, ami a múlt közösen szerzett élményeiből táplálkozva a jelen eseményeinek is értelmet, varázslatot ad?
  A párkapcsolat lehet fantáziában gazdag, örömteli, élvezetes, határtalanul boldog, de lehet unalmas, lapos, fárasztó, idegesítő is. Az elsőt nehéznek tűnik szinten tartani? Pedig sokkal könnyebb, mint gondolnánk, annak ellenére, hogy a második mindenkinek megy, csípőből, elég hozzá egy megjegyzés a vasárnapi ebéddel kapcsolatban. A titok egyszerű: semmi sem kötelező, mert egyszerűen csak jön magától mindaz, amit egymásért és egymással teszünk! Könnyedén!
 • Mitől férfi egy férfi, és mitől nő egy nő?
  Egyre többször hallani férfi és női szerepekről szóló előadásokat, és talán a legtöbb bevétel is a „szerepekből” származnak. Lehet azért, mert sejtjük, hogy valami nincs rendben körülöttünk. Ráadásul úgy tűnik, a férfiak és a nők sem azok, akiknek valójában lenniük kellene!
 • A házasság jobban boldogít, mint a magas fizetés
  -
  A házasság jobban boldogít, mint a magas fizetés, a mélyen vallásos hit vagy a gyermekáldás - áll a brit statisztikai hivatal tanulmányában.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST