2013. október 15., kedd 15:21

Az egyéni és univerzális lélek egyesítése: a jóga

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A jóga lényege, hogy segítsen megbarátkoztatni minket magunkkal A jóga lényege, hogy segítsen megbarátkoztatni minket magunkkal Forrás: www.freedigitalphotos.net
A sport, ami ezt lehetővé teszi a jóga. Felszabadítja a szunnyadó energiáinkat, megnyugtatja a pattanásig feszült idegeinket, segíthet kreativitásunk növelésében és segít rátalálni valódi énünkre. A jógát rendkívül pozitív ígéretei és figyelemre méltó eredményei ellenére sem űzik tömegek.

Fogadjuk el magunkat


A jóga lényege, hogy segítsen megbarátkoztatni minket magunkkal. Más szavakkal, segít elfogadni saját magunkat, hiszen, ha elégedettek vagyunk önmagunkkal az életünk minden egyes kis részletére pozitív hatással van. Aki sugárzik a magabiztosságtól, azt a külvilág is könnyebben elfogadja. A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van valamire, amiben bízhat. A jóga segítségével ez a biztos pont saját magunk is lehetünk. Hiszen ez a sport a belső béke megteremtésére törekszik és a test jótékony hatásainak felszabadítására.
Teljesen mindegy, hogy egy tanárról, egy postásról, vagy egy házi asszonyról van szó mindegyiküknek egyaránt fontos az egészség és a jó közérzet. A rendszeres jógázás pont ezt nyújtja az embereknek. A jóga gyakorlatilag bármely életkorban elkezdhető.

A jóga eredete


A jóga a keleti bölcselet egyik formája, Indiában jött létre. Két fajtáját különböztetjük meg: van testi és szellemi jóga. A különböző személyiség típusok miatt sok féle változata alakult ki. Nyugaton csak a 20. században lett ismert, mára már azonban csaknem az összes változata elérhető Európában is. És a megjelenésétől fogva nő a népszerűsége kézzel fogható eredményei miatt.
6-7 ezer éves képi emlékek is vannak már az Indus völgyi civilizációkból, amelyek jógázó embereket ábrázolnak. Már a Kr.e 8. és 4. században megfogalmazták a jóga lényegét, célját.
A szó eredetileg a judzs szótőből alakult ki, melynek jelentése összeköt, egyesít. A test, a tudat és a lélek egyesítésére utal a jóga néve is.

Szélesítsük lehetőségeinket


Az emberek jókora százaléka nem tudja, nem meri kihozni magából a maximumot. Ebben segíthet nekik a jóga. Szélesíti látókörüket és új dolgokra hívja fel a figyelmüket. A jógázó emberek szerint ez a sport teljesen megváltoztatta gondolkodásmódjukat. Elmondásuk szerint nyitottabbak, elfogadóbbak és megbocsátóbbak lettek, valamint sokkal pozitívabban látják azóta a dolgokat, előtérbe helyezték az életigenlést.Ezeknek a tulajdonságoknak az erősödése olyan folyamatokat indít el a testben, amelyek endorfint (boldogság hormont) termelnek. Természetesen továbbra is lesznek megoldandó feladatok az ember életében, de a rendszeres jógázásnak köszönhetően ezek csak mindennapi rutin feladatok lesznek, nem pedig hosszas fejtörést igénylő problémák.

Kapcsolódó elemek

  • Jóga – trendi sport mellékhatásokkal
    A jóga divatos, és senki nem vonja kétségbe a testre és szellemre gyakorolt pozitív hatását. De figyelem: ha rosszul csináljuk, sérüléseket kockáztatunk.
    Még ha a jógát néhányan talán csak azért kezdik el, mert „valahogy jót tesz”, vagy a fitneszstúdióban tanfolyamot indítanak, a legtöbben általában egészségügyi okokból kerülnek kapcsolatba vele. Egyesek túlterheltek, kimerültek vagy rosszul alszanak, és elsősorban a jógától remélik a kikapcsolódást. Mások talán hátfájástól, feszülésektől, keringési panaszoktól vagy ízületi problémáktól szenvednek, és a helyzetükön szeretnének javítani – egy egészségesebb, erősebb, gyógyult testre vágynak.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST