2014. április 01., kedd 18:19

Egy cseppnyi odafigyelés

Írta:  Impulser
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Életünkért önmagunk felelünk, ne minden esetben hárítsuk orvosra a felelősséget testi és lelki épségünk érdekében, hiszen a betegség nem tartozhat az emberhez.


Sokan abban a hitben élnek, hogy a betegség sorscsapásként, véletlenül talál ránk. Az embernek alapvetően meg kell változtatni gondolkodását és nem a betegségben, mint ahogy általában szokta, hanem az egészségben kell hinnie.

Lelki odafigyelés


A legbiztosabb módszer a megelőzés lenne, a legkedvezőbb megoldás pedig mindig az, hogy mellékhatások nélkül gyógyuljunk. Amikor valaki megbetegszik, magától értetődő természetességgel visszavonul, nem eszik, sokat alszik, tehát kipiheni magát. Így a szervezet viszonylag rövid idő alatt regenerálódhat, gyógyulhat. A gyógyítást nem lehet a lélektől elkülöníteni! A lélek folyamatosan továbbít gyógyító erőket a szervezet számára, a gyógyuláshoz meg kell nyílni, tudatos egyensúlyt kell teremteni a test és a lélek között, hogy a gyógyulás optimálisan érvényesülhessen. A stressz kezelésének elengedhetetlen feltételei közé soroljuk az érzelmek szabályozásának képességét, nehéz helyzetekben tanúsított pozitív hozzáállást.

Testi odafigyelés


Mindenképpen fontos valamilyen aktív vagy kevésbé aktív mozgást végeznünk, hiszen az egészség csak fizikai tevékenységgel és egészséges táplálkozással tartható fent. A testsúlycsökkentésnekis ez a leginkább megfelelő módja. A táplálék szervezetünket alapvetően biztosítja fehérjékkel, zsírokkal, szénhidrátokkal, vitaminokkalés nem utolsó sorban ásványi anyagokkal. Aki megbetegszik,szüksége van arra, hogy gyógyulás után egészséges összhangban élhessen tovább környezetével. Amikor a megszokott életünkben ránk tör a betegség, akkor kényszerülünk változtatásokra.
Az emberi természet intelligenciájánál fogva pontosan tudja, milyen irányban kell változtatni. Természetes, ha az ember évente pár alkalommal náthás lesz. Tavasszal és tél elején az öntisztulás érdekében szervezetünk alkalmazkodik és öngyógyító folyamatokat aktivál. Az általános méregtelenítés után a szervezetben aktiválódnak az öngyógyító folyamatok, hiszen nem mindegy hogy élünk vagy túlélünk.

Fontos a rendszer


A rendszer fontos az ember életében, ezzel eredményesen kiküszöbölhető a felesleges idegeskedés. A feszültség ugyanis ugyanolyan ragadós, mint a nevetés. A nyugtalanság, a stressz nem engedi, hogy magunkra figyeljünk, pedig a gyógyulási folyamatban fontos, hogy figyelmünket magunkra irányítsuk. Minél távolabb jutunk a természettől, annál inkább kerülünk összetűzésbe a természet törvényszerű erőivel. Hibás beidegződéseink miatt önmagunk ellen dolgozunk ahelyett, hogy egyszerűen megtanulnánk magunkra figyelni.Felelősséggel az egészségünkért


Relaxálás, stresszoldás és mozgás. Fontos, hogy ezekről gondoskodjunk egészségünk érdekében. A pulzáló mágnesterápia segíthet nekünk az ellazulásban, a stresszoldásban és molekuláris szinten hat az izomsejtekre, hatására a vér oxigéndússá válik. Ezáltal az is élvezheti jótékony előnyeit, akinek fizikai képessége nem engedi az aktív mozgást. Ezért is van az, hogy a pulzáló mágnesterápiát rehabilitáció során, valamint bénulásban szenvedőknél is előszeretettel használják.

Kapcsolódó elemek

 • 7 betegség, amely könnyen leolvasható a bőrről!
  A betegségek általában még idejében „jeleznek”. Vannak olyan ismertető jelek, melyekből arra következtethetünk, hogy valamilyen probléma van szervezetünkben. Figyeljünk oda az intő jelekre!
 • A stressz
  A stressz korunk leghangsúlyozottabb betegségei közé tartozik, amely alattomosan támad és alig tudjuk tetten érni.
  A stressz mai értelmében a fokozott és tartós idegesség, amely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott állandósult válaszreakció a szervezet részéről.
 • A kullancsok által terjesztett betegségekről
  Járványos agyvelőgyulladás

  A kullancsok terjeszthetnek olyan vírusokat, amelyek az úgynevezett járványos agyvelőgyulladást okozzák. Nem minden kullancs terjeszt vírust, de ha igen, akkor a fogékony szervezetben elszaporodva súlyos betegséget okozhat.
 • Agyvérzés ellen gyomorbaktérium
  A helicobacter pylori nevű agresszív gyomorbaktérium a gyomorfekély és gyomorrák egyik kiváltójának számít, azonban megvédhet az agyvérzéstől és a tüdőráktól – számolnak be a New York-i orvosi egyetem kutatói.
 • Rákjelentés: egyre több nő hal meg tüdőrákban
  2015-ig a tüdőrák átveheti a nők leghalálosabb daganatfajtájának helyét a mellráktól. A hasnyálmirigy-daganat is egyre gyakoribb. Más daganatfajtáknál csökkennek a számok, ahogy a most nyilvánosságra hozott európai rákjelentés mutatja.
Tovább a kategóriában: « A stressz A szédülés »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST