2014. május 14., szerda 17:02

Amit Candida gombáról tudnunk kel

Írta:  Impulser
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Candida gomba fajok szaporodását a bélrendszerben a bél hasznos baktériumflórája szabályozza.


A baktériumflóra egyensúlya az immunrendszer hatékonyságnak szerves részét képezi, de ha a normál egyensúlyi állapota felborul,akkor a Candida gomba fajok elszaporodhatnak az egész szervezetben. Ennek kiváltó okai leggyakrabban C és fokozott cukorbevitel vagy a nehézfém mérgezés. A Candida gomba elterjedés a szervezetben több tünetet produkálhat egyszerre.

A Candida gomba fertőzés a már meglévő szervi megbetegedések tüneteit is súlyosbíthatja. A Candidiázis ugyan ma már népbetegségnek számít, mégis bioenergetikai szempontból lényeges tudnivaló, hogy az immunrendszer gyengülését, a szervezet egyensúlyának felborulását okozza.

Candida kialakulása


A Candida gomba szaporodását elősegítheti a szervezet kóros savasodása, elősegítő tényezők közé sorolható az immunrendszer gyengesége, az elhúzódó betegség utáni lábadozás vagy az operációk utáni időszak. A vér, ill. a sejtek vegyhatásának savas irányba való eltolódása gátolja a sejtek anyagcsere, gázanyagcsere- és kiválasztó folyamatait. A Candida gomba pedig tovább csökkentheti a sejtek életműködési funkcióit.

Elősegítő tényezők


Candida gomba szaporodását elősegítik a nem megfelelő higiéniás szokások is, hiszen szinte minden gombafaj számára a fény- és oxigénhiányos, nedves hely a legoptimálisabb környezet.

A légutakban kiválthatja a penészes környezet is, a szervezetben pedig a gomba elszaporodáshoz vezethet a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, vitamin és ásványi anyagok hiánya.

A gomba szaporodását elősegítheti továbbá a reflux betegség, és az emésztőrendszer eredetű betegségek a savas kémhatású ételek túlzott fogyasztása. A kevés folyadék fogyasztás már önmagában is gyengíti az immunrendszer méregtelenítési folyamatait, eleve alkalmassá teszi a Candida gomba toxin anyagának felhalmozódását a szervezetben. Candida gomba szaporodását elősegítheti a mértéktelen finomítatlan cukor, édesség fogyasztása és a szénhidrátban gazdag, rostban szegény étkezés, továbbá a stressz, a hosszú ideig fennálló feszültség és idegesség. Következésképpen csökken a bélflóra.

Candida ellen


Az idegsejtek fő energia forrása a szénhidrát, mint ahogyan a Candida gomba számára is.
Candida gomba szaporodását elősegítheti a cukorbetegség, de önmagában is képes generálni, kiváltani, súlyosbítani a cukorbetegséget. A gomba szaporodását indikálhatja a túlsúly, gyakori alkoholfogyasztás. A természetes öregedési folyamat során a Candida gomba probléma mindenkinél, bizonyos mértékben előtérbe kerül. A kor előrehaladtával, a Candida gomba elleni életmód az öregedéssel szemben is a leghatásosabb eszköz lehet. A gombák az egész természetben lebontó funkciót töltenek be. Minden élőlény esetében igaz, hogy nagyobb pusztítást csak akkor okoznak, ha adottak hozzá a kedvezőtlen feltételek.

Kapcsolódó elemek

 • Cseresznye, a finom egészség
  A nyár egyik kedvenc gyümölcse az istenek eledelének számító ropogós cseresznye, amelynek számtalan változata létezik. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy milyen jótékony hatással bír szervezetünkre. Méregtelenít és tisztít, erősíti az immunrendszert, minden része valóságos csodaszer: húsa, magva és szára is gyógyító hatással bír.
 • Mikoterápia – a gomba mint orvosság
  Nálunk eddig kevéssé ismert kezelési forma a mikoterápia, vagyis a gombával való gyógyítás. A természetgyógyászatban a gombákat már régóta alkalmazzák betegségek kezelésére. A hagyományos kínai orvostudományban már évezredek óta használják a gyógyerejét, például a shiitake és a reishi gombákat számos betegség megelőzésére és kezelésére célzottan alkalmazzák. Időközben a gyógygombákat a hagyományos kínai orvosláson kívül is felhasználják természetgyógyászok és orvosok önálló kezelési formaként.
 • Mesterséges lázban a tepidáriumban
  Egy tepidáriumban körülbelül 30-40 °C uralkodik. Egy ilyen wellnesslétesítményben való tartózkodás során a szervezet egyfajta mesterséges lázat produkál, és ezáltal lazítja el a testet. A szaunákból ezt már ismerhetjük. A tepidárium az ókori Rómából származik, már az ókori rómaiak is ismerték a kímélő és egyúttal serkentő hatását. A tepidáriumban való tartózkodás erősíti az immunrendszert, anélkül, hogy a keringést terhelné.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST