2014. szeptember 30., kedd 18:07

Nem kizárt, hogy pezsgőfürdőtől esik valaki teherbe

Írta:  origo.hu
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Bár a spermiumok a női testben megfelelő körülmények között akár öt -het napig is életképesek, a tüszőből kiszabadult petesejt átlagos élettartama mindössze 12-24 óra. Így ha sikerül behatárolni az ovuláció időpontját, már „csak” az együttlét(ek) tökéletes időzítésére kell összpontosítani.
A spermiumok élettartama több tényezőtől függ, amelyek közül az egyik legfontosabb az, hogy éppen milyen környezetbe kerülnek. Száraz felületen, például ruhán vagy ágyneműn a spermiumok gyorsan elpusztulnak: mire az ondóváladék megszárad, a spermiumok sem életképesek már.


Ezzel szemben meleg, nedves környezetben a spermiumok jól érzik magukat, így például egy forró vízzel teli kádban vagy pezsgőfürdőben hosszabb ideig életképesek maradnak. Ennek ellenére rendkívül kicsi az esélye annak, hogy - behatolás nélkül - a kádban „úszkáló” spermiumok a hüvelybe jussanak, majd megtermékenyítsék a petesejtet.

Általánosságban elmondható, hogy a spermiumok ideális környezetben akár öt napig is életképesek, de volt már arra is tudományosan igazolt példa, hogy a spermium 7 napig életképes maradt a méhben.

A spermiumoknak a legnagyobb esélyük a túlélésre a méhen belül és a petevezetékben van; a hüvely savas kémhatása kedvezőtlen számukra, így ott néhány órán belül elpusztulnak.

Mivel a tüszőből kiszabadult petesejt élettartama mindössze 12-24 óra, ezért a teherbeesés valószínűsége akkor a legnagyobb, ha az együttlét az ovulációt (peteérést) megelőző 72 óra és az ovulációt követő 24 óra között a lehetőleg több alkalommal történik meg. Az ovuláció időpontjának megállapításában a gyógyszertárban kapható tesztek is segíthetnek.

Kapcsolódó elemek

 • A DUREX FILM A LÉNYEGRE TAPINT
  A Durex érzelmi töltésű filmje bemutatja a technológiai újítást, amely megváltoztathatja szexuális életünket.
  2015. március 12 – Egy hétig tartó nemzetközi találgatást követően a Durex a tegnapi nap bemutatta azt a várva várt okostelefonos megoldást, amely örökre megváltoztathatja szexuális életünket…
 • Itt az összes szexjelenet A szürke ötven árnyalatából +18!
  -
  Nem tudni meddig nézhető ez a sokak által, lehet titokban, várt videó, de szerencsére felkerült a nettre A szürke ötven árnyalat összes mintegy 18 percbe sűrített szexjelenete. 
 • Pucéran ment az első randira
  A Meztelen szerelem (Dating Naked) a LifeNetwork TV-n indul február 14-én, este nyolckor. Helyszín: tengerparti villa. Szereplők: meztelen párkeresők.
  A LifeNetwork műsorában olyan emberkísérletbe kezdtek, amelynek keretében a társkeresők nemcsak a lelküket, de a testüket is leleplezik az első találkozás alkalmával. Távol a nagyvárosoktól, egy egzotikus tengerparti villában kapnak a kísérletben részt vevő férfiak és nők három-három esélyt arra, hogy megtalálják párjukat. Szigorúan meztelenül.
 • Szexbe fojtott veszekedés - Mit mond erről a szakember?
  Ön képes arra, hogy órákig duzzogjon és ne engedje partnerét közeledni? Nem kevesen vannak, akik szerint az ágy kiváló hely arra, hogy félretegyék, sőt megoldják problémáikat. De lehet, hogy ezzel csak szőnyeg alá söprik a gondokat?
 • Vigyázzunk a péniszre! Eltörhet…
  A legborzasztóbb dolgok egyike egy férfi életében, ha “eltörik” a pénisze. És talán a legrosszabb, ha a “szerencsés” áldozat éppen szexuális aktus közben szenved balesetet.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST