2015. március 15., vasárnap 11:20

Először hajtottak végre sikeres péniszátültetést - Az egyik legnagyobb kihívást a donor megtalálása jelentette

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Stellenbosch Egyetem közleménye szerint az egyetem és a fokvárosi Tygerberg kórház együttműködésében tavaly december 11-én kilencórás műtét során halott donortól származó hímtagot ültettek át egy 21 éves férfira, aki három évvel korábban egy elfuserált körülmetélési rítus következtében veszítette el nemi szervét.


Az orvosok nagy meglepetésére a páciens már három hónap alatt visszanyerte minden urológiai és reprodukciós képességét, messze felülmúlva a várakozásokat - közölte Andre van der Merwe, a sebészcsoport és az egyetem urológiai tanszékének vezetője nyilatkozata alapján az MTI. A szakember hozzátette: az eredeti célkitűzés az volt, hogy a páciens két éven belül tudja teljes körűen használni új szervét.

A decemberi transzplantáció az első volt egy kísérletsorozatban, amelyben további kilenc hasonló átültetést terveznek a Dél-afrikai Köztársaságban. Az efféle transzplantációkra Dél-Afrikában nagyobb szükség van, mint a világ más részein, mert az országban évi átlagban becslések szerint 250 fiatal férfi veszíti el nemi szervét orvosi beavatkozások, mindenekelőtt a hagyományos afrikai beavatási szertartás (körülmetélés) szövődményeként. A gyakorlat nemcsak csonkolódást, hanem halált is okoz: 2008 és 2013 között 486 fiatal férfi halt bele a felnőttkorban végrehajtott körülmetélés szövődményeibe.

A szokatlan transzplantáció esetében az egyik legnagyobb kihívást a donor megtalálása jelentette - mondták az orvosok, és a történet "hősének" nevezték a szerveit felajánló férfit és hozzátartozóit. Mint közölték, a meg nem nevezett elhunyt donor több más testrészét is felhasználták transzplantációra.A dél-afrikai sebészek szerint az átültetést a jövőben alkalmazni lehet a nemzőszervüket rák következtében elveszítő férfiak esetében, sőt végső eszközként akár az impotencia "gyógyítására" is. A Dél-afrikai Köztársaság történelmileg úttörő szerepet játszik a szervátültetésekben: 1967-ben egy fokvárosi kórházban hajtotta végre a világ első szívátültetését a legendás Chris Barnard professzor. A dél-afrikai egyetem tudomása szerint Kínában 2005-ben már végrehajtottak egy hímvessző-átültetést, ám az sikertelennek tekinthető, mivel a páciens két hét után az új szerv eltávolítását kérte az orvosoktól pszichés okokból.

Kapcsolódó elemek

  • Vigyázzunk a péniszre! Eltörhet…
    A legborzasztóbb dolgok egyike egy férfi életében, ha “eltörik” a pénisze. És talán a legrosszabb, ha a “szerencsés” áldozat éppen szexuális aktus közben szenved balesetet.
  • A merevedési zavar hátterében különböző okok állhatnak
    Túl az élet felén elsősorban (70%-ban) testi okok váltanak ki merevedési zavarokat. Leggyakrabban a pénisz keringése szenved zavart vagy maga a pénisz izomzata – amely az érfal izomzatához nagyon hasonló – betegszik meg. Vagy túl kevés vér érkezik a péniszbe, mert az ellátó artériák elmeszesedtek, vagy a vér túl gyorsan újra elfolyik a vénákon keresztül. Esetleg mindkettő. A pénisz barlangos testében lévő vérmennyiség egyik esetben sem elegendő a kielégítő erekcióhoz.
Tovább a kategóriában: « A DUREX FILM A LÉNYEGRE TAPINT
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST