2013. június 03., hétfő 16:13

Mitől férfi egy férfi, és mitől nő egy nő?

Írta:  Aranyos Zsolt
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Metroszexuális társadalom Metroszexuális társadalom
Egyre többször hallani férfi és női szerepekről szóló előadásokat, és talán a legtöbb bevétel is a „szerepekből” származnak. Lehet azért, mert sejtjük, hogy valami nincs rendben körülöttünk. Ráadásul úgy tűnik, a férfiak és a nők sem azok, akiknek valójában lenniük kellene!


A válások száma, és az egészségügyi mutatók is azt bizonyítják, nem a saját identitásunknak megfelelő életet éljük. Egyre nehezebb meghatározni, hogy mitől férfi egy férfi, és mitől nő egy nő. A párkapcsolatban élők fejében számtalan mítosz él, mint pl. elsősorban attól nő egy nő, ha alakja karcsú, dúsak a keblei, napbarnított teste van, továbbá sikeres, és olyan gazdag férfi áll mögötte, aki minden igényét kielégíti. A férfi pedig attól férfi, ha kigyúrt teste, elegáns autója, nagy karrierje, sok pénze van, amiből el tudja tartani az előbb említett „nőt”.

Egy új nem megjelenése a világban?

A nemek közti harcban megjelent a XXI. század új típusa, a metroszexuális férfi: ő a nagyvárosi, magára sokat adó férfi. Testével úgy törődik, mint egy nő, szőrteleníti, sminkeli, gondozza bőrét, öltözködésében trendi irányzatokat követi. Ezt a férfialakot, akit először Beckham testesítette meg, feminin elemek uralják. Ugyan heteroszexuálisok, de a nemek viszonyában magukénak akarják tudni mindazt, ami eddig a nők privilégiuma volt.
Vajon hová vezet a szerepcsere, illetve az, amikor ezt elkerülendő a férfiak és nők nem hajlandóak olyan feladatokat elvégezni, ami szerintük kifejezetten a másik nem kötelessége, mint pl. a bevásárlás, gyermeknevelés, ház körüli munkák, pénzkeresés?Megfilmesített valóság

Hollywood fantáziáját is foglalkoztatja a kérdés, hiszen évek óta számtalan olyan filmmel ostromolnak bennünket, melyek által a néző téves elképzeléseket táplálhat saját nemével kapcsolatban. A nők erőteljesen elindultak a feminizmus irányba, ügyesek, erősek, akaratosak, irányítók lettek. A férfiak ezzel szemben gyengék, ügyetlenek, pipogyák és papucsférjé változtak. Szexuálisan sem tudnak kielégülni, hiszen egy erős jellemű nőtől megijednek, és potenciazavarral küzdenek. Fordítva pedig, ahol a férfiak követelik ki az orgazmust, mint saját teljesítményük eredményét, ott a nők küzdenek szexuális problémákkal.

A 80-as években még a férfiak kezdeményezték az ismerkedést, mára ez is megváltozott. A nők hódítják meg a férfiakat, aminek - valljuk be – nagyon örülnek a valaha erősebb nemhez tartozók. Így nem csak a szőrszálak tűntek el a férfiak mellkasáról, hanem a számukra meghatározó küzdelem is. Ha kiharcoljuk a másik nemnek szánt szerepet, akkor azok következményeit is vállalnunk kell, hasonlóan ahhoz a párhoz, ahol a férfi viszi a gyereket az iskolába, majd bevásárol, közben otthon a nő bebújik a mosdó alá, és megszereli a vízcsapot.

Kapcsolódó elemek

 • Pucéran ment az első randira
  A Meztelen szerelem (Dating Naked) a LifeNetwork TV-n indul február 14-én, este nyolckor. Helyszín: tengerparti villa. Szereplők: meztelen párkeresők.
  A LifeNetwork műsorában olyan emberkísérletbe kezdtek, amelynek keretében a társkeresők nemcsak a lelküket, de a testüket is leleplezik az első találkozás alkalmával. Távol a nagyvárosoktól, egy egzotikus tengerparti villában kapnak a kísérletben részt vevő férfiak és nők három-három esélyt arra, hogy megtalálják párjukat. Szigorúan meztelenül.
 • Vállás olcsón! - Évente 1500 házasságot érvénytelenít a Sacra Rota vatikáni bírósága
  -
  Olasz, lengyel, de indiai és zambiai házaspárok is a Szentszék legfőbb bírósági testületétől kérik házasságuk érvénytelenítését, mivel a vatikáni "válás" olcsóbb és gyorsabb - írta a Sacra Rotáról szóló vasárnapi cikkében a Corriere della Sera című napilap.
 • Megalázás, megszégyenítés a párkapcsolatban
  Ismerkedés, álmodozás, eljegyzés, esküvő, nászút, nászéjszaka, majd hétköznapi pillanatok és hétköznapi csalódások, veszekedés, bántalmazás, megalázás, megszégyenítés, megcsalás, válás… Sok párkapcsolat végződött már így, ha részleteiben nem is egyezett minden. Vajon mi vezethet odáig, hogy a szerelmi fészekben végül puskaporossá válik a levegő?
 • Amikor a büntetés: nincs szex!
  Egész nap izgatottan várja az estét. Megfogadja: bármi történik, nem lesz dühös. Ha kell, ezerig is elszámol, de halvány jelét sem mutatja majd, mennyire elege van párja nyűgösködéseiből. A mai naptól megpróbálja úgy szeretni, ahogy van. Eszébe jut, miközben feláll a székéből és az ajtó felé siet: idejét sem tudja, mikor szeretkeztek. Elfelejtette milyen az, amikor tekintetük egyszerre találkozik az ölelés pillanatában. Felhívja, ne hívja? Mondjon valamit, amiből érezheti, hogy többet szeretne, mint együtt vacsorázni, unottan beszélgetni, tv-t nézni, majd aludni?
 • Töltött káposzta, magas vérnyomás, válás
  Gondolt már arra, hogy a rosszul elkészített töltött káposzta hosszú távon magas vérnyomáshoz, majd végül váláshoz is vezethet? Számtalan jól indult párkapcsolat vérzik el azért, mert valaki nem úgy csinál valamint, mint ahogyan azt a másik elképzeli. Feri nagyon szerette Anikót, de az első, közös vasárnapi ebéden felszolgált töltött káposzta nem úgy sikerült, mint ahogyan azt Feri az édesanyjánál megszokta.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST