2013. október 09., szerda 15:43

Tabutéma: a merevedési zavar és az impotencia

Írta:  Impulser
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Tabutéma: a merevedési zavar és az impotencia Courtesy to www.freedigitalphotos.net
A férfiak többségéről feltételezhető, hogy élete során legalább egyszer már tapasztalt erekciós nehézségeket. Kutatások arra utalnak, hogy a merevedési zavarok és az impotencia a 40 évnél idősebb férfiak felénél okoz problémákat.


Merevedési zavarról akkor beszélünk, ha a férfi nem képes elérni és fenntartani a merevedést. A merevedési zavar egy lelki reakció, amelynek működését a vegetatív idegrendszer befolyásolja. Idősebb korban gyakrabban fordul elő. Gátló hatással lehet az erekció folyamatára a szorongás, a különböző szervi okok, a hímvesszőt ellátó erek meszesedése, az idegek sérülése, a gyógyszerek mellékhatásai, a béta-blokkolók, az antidepresszánsok.

Ezen felül, merevedési zavart okozhat például a férfihormonok hiánya, az egészségtelen életmód, különböző betegségek, mint például a cukorbetegség, a magas vérnyomás betegség, a kardiovaszkuláris, a neurológiai, az endokrinológiai és az urológiai betegségek.

Fontos a kommunikáció


Nehezítő tényező lehet a felek kommunikációs hiánya. A nők több esetben helyezik előtérbe az érzelmi intimitást, míg a férfiakra jellemzőbb az érzelmi kommunikáció visszafogottsága. Ha a szexuális együttlét érzelmi ellágyultságot szimbolizál, akkor a férfi számára, sokszor funkciózavart okoz. Az orvostudomány elkülöníti a nemzőképtelenséget és az ejakulációra való képtelenséget. A merevedési zavar azt jelenti, hogy a férfi a próbálkozások nagy részében képtelen a megfelelő erekcióra, vagy annak fenntartására.
Impotenciáról akkor beszélünk, ha a nem csak nehezebb a behatolást, hanem teljesen lehetetlen. Gyakorlatilag szervi és pszichés oka is lehet. A szervi okok igazolását fizikális vizsgálat, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat segíti. Mivel az impotencia gyakran érkárosodásokra vezethető vissza, belgyógyászati, vagy akár kardiológiai vizsgálat is szükséges lehet.
Hogyan kezelhető az impotencia és a merevedési zavar?

Az egyik leggyakoribb kezelés az öninjekciózás. Alkalmazását megelőzően vazoaktív injekciós tesztet kell végezni. Pozitív eredmény esetén a páciens el tudja kezdeni az öninjekciózást, negatív reakció esetében pedig alternatív kezelési módszerek alkalmazása jöhet szóba.

Átfogó megoldást kínálhat a pulzáló mágnesterápia, amely a teljes szervezet egyensúlyának helyreállításában is segíthet.

A merevedési zavarokra vonatkozólag kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatot folytattak húsz önkéntes segítségével, mely azt hivatott kideríteni, hogy a pulzáló mágnesterápia hogyan hat ezen zavarokra. A vizsgálat időtartama 3 hét volt és a következő tényezőket értékelték: a merevedés intenzitását és időtartamát, az általános közérzetet, a szexuális aktivitást és a nemi szervek melegség érzetét. A pulzáló mágnesterápiás matracot alkalmazó aktív csoport 80%-a számolt be szignifikáns javulásról az összes értékelési pontban. 20%-uk csak kisebb javulást tapasztalt, de mindegyiküknél influenza fertőzés gyanúja merült fel, amely befolyásolhatta az eredményeket. A placebóval kezelt csoportnak csak 30%-a érzett némi javulást, 70%-nál nem volt változás. Mellékhatást nem jelentettek.
(Rainer B. Pelka, Ph.D. , Universität der Bundeswehr München, Neubibergi Munich, Németország Christof Jaenicke, M.D. , Joerg Gruenwald, Ph.D. , PhytaPharm Cansulting , Institute far Phytapharmaceuticats, Bertin, Németország)

A pszichés zavarral küszködőknél, törekedni kell a pszichoterápia alkalmazására. Tesztoszteronhiányos vagy más endokrin zavarok esetén, a kivizsgálást követően jó hatással bírhat a megfelelő hormonkezelés.Termézsetesen léteznek gyógyszeres kezelések is, de sokan a mellékhatásoktól tartanak.

Az egészséges életmód szerepe a merevedési zavarok megelőzésében

A nemi aktivitás megőrzésére való törekvés éppúgy az életminőség része, mint bármilyen más szerv egészséges működésének megőrzése. Sokan nincsenek tisztában a hatékony kezelési lehetőségekkel, és lemondanak a nemi életről. Az egészséges életmód nagyban hozzájárul a megfelelő merevedési képesség megtartásához. Minden stresszes periódusban jelentkezhet ilyen zavar. Már csak ezért is érdemes elegendő időt szentelni az egészséges életmódra, a mozgással történő szorongás és depresszió feloldására, a helytelen megalkuvást kiiktató, megfelelő párkapcsolat kialakítására.

Kapcsolódó elemek

 • A DUREX FILM A LÉNYEGRE TAPINT
  A Durex érzelmi töltésű filmje bemutatja a technológiai újítást, amely megváltoztathatja szexuális életünket.
  2015. március 12 – Egy hétig tartó nemzetközi találgatást követően a Durex a tegnapi nap bemutatta azt a várva várt okostelefonos megoldást, amely örökre megváltoztathatja szexuális életünket…
 • Itt az összes szexjelenet A szürke ötven árnyalatából +18!
  -
  Nem tudni meddig nézhető ez a sokak által, lehet titokban, várt videó, de szerencsére felkerült a nettre A szürke ötven árnyalat összes mintegy 18 percbe sűrített szexjelenete. 
 • Pucéran ment az első randira
  A Meztelen szerelem (Dating Naked) a LifeNetwork TV-n indul február 14-én, este nyolckor. Helyszín: tengerparti villa. Szereplők: meztelen párkeresők.
  A LifeNetwork műsorában olyan emberkísérletbe kezdtek, amelynek keretében a társkeresők nemcsak a lelküket, de a testüket is leleplezik az első találkozás alkalmával. Távol a nagyvárosoktól, egy egzotikus tengerparti villában kapnak a kísérletben részt vevő férfiak és nők három-három esélyt arra, hogy megtalálják párjukat. Szigorúan meztelenül.
 • Szexbe fojtott veszekedés - Mit mond erről a szakember?
  Ön képes arra, hogy órákig duzzogjon és ne engedje partnerét közeledni? Nem kevesen vannak, akik szerint az ágy kiváló hely arra, hogy félretegyék, sőt megoldják problémáikat. De lehet, hogy ezzel csak szőnyeg alá söprik a gondokat?
 • Vigyázzunk a péniszre! Eltörhet…
  A legborzasztóbb dolgok egyike egy férfi életében, ha “eltörik” a pénisze. És talán a legrosszabb, ha a “szerencsés” áldozat éppen szexuális aktus közben szenved balesetet.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST