2012. december 22., szombat 17:27

Téli fűszerek – ánizs és koriander

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Ezek a karácsonyi fűszerek egészségünknek is nagyon jót tesznek ebben a lakmározós időszakban. Ezek a karácsonyi fűszerek egészségünknek is nagyon jót tesznek ebben a lakmározós időszakban.

Tavasszal az orgona, a citromfű és a szagos müge illata csábít, de ha a nappalok rövidebbé válnak, a kandallóban ég a tűz és csomagoljuk a karácsonyi ajándékokat, más illatokra vágynak érzékeink. Most a fahéjon és a kardamomon van a sor, az ánizsos sütemény és a forralt bor illatának örülünk. Ebből is látszik, mennyire okosan dolgozik össze az immunrendszerünk és a tudatalattink, mert pontosan ezek azok a fűszerek, amelyek az egészségünknek most télen jót tesznek, és amelyeket bőségesen kellene fogyasztanunk.

 

Ánizs: a gondtalan lakmározásért és a légutak felszabadításáért
A karácsonyi vásári sétán mágikusan vonzanak bennünket a gyógynövényes és a bonbonos standok. Egy illat gyakran felülmúlja az összes többit: az ánizsé. Ánizsos sütemények, ánizsos bonbonok, ánizstea – valahogy mindig egészséges illata van. A kis magok illóolajának illata egy kicsit az édesköményre emlékeztet. Az ánizs fogyasztása meleg, kellemes érzéssel tölt el, és mivel már a szájban serkenti a nyálmirigyeket, és a gyomorban is a mirigyek nagyobb aktivitásáról gondoskodik, ideális az emésztés támogatására. A görcsoldó tulajdonságai hatékonyan küzdik le a felfúvódásokat. Tehát pont a lukulluszi adventi és karácsonyi időszakban, amely a finomságaival nagy kihívás elé állítja az emésztésünket, nem hiányozhat az ánizs mint fűszer. Az ánizs egy másik hatását a megfázásos betegségeknél és légúti fertőzéseknél hasznosíthatjuk: olaja tágítja a hörgőket és jobb nyákoldásról gondoskodik.

 

Itt is az egészséget támogató hatást kell hangsúlyoznunk. A koriander az étvágyat is serkenti – ha a csalogató ünnepi kínálatban erre valóban szükség lenne… Ha rossz közérzet, felfúvódás, teltségérzet lép fel a lakoma után, a koriandert ez ellen is bevethetjük!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST