2014. november 28., péntek 18:51

Top 5 zseniális trükk a konyhából

Írta:  hir24.hu
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Nem állítjuk, hogy a következő egyszerű(en tökéletes) praktikák ismerete és használata nélkül nem élet az élet, viszont nem is értjük, hogy eddig miért kellett nélkülöznünk ezt a tudást.


Persze lehet, hogy a kedves olvasók közül sokan azt gondolják, „ó, hát ezt még egy pisis is tudja!"; mindenesetre abban bízunk, hogy lesz olyan is, aki – hozzánk hasonlóan – az élete további részében hasznosítani is tudja e csodálatos trükköket.

Na, de térjünk a lényegre.

Önnel is előfordult már, hogy szívószállal próbált inni egy dobozos üdítőből, de a szemét buborékok mindig felszínre hozták a szálat, és végül szegény műanyag cső kiesett? A megoldás: a doboz nyitóját tilos letörni és eldobni, hanem úgy kell forgatni, hogy a rajta található lyuk ügyesen lefogja szívószálunkat.

Fotó: reddit.com

Az elviteles ázsiai ételek tárolására szolgáló papírdoboz nem csak szállításra használható ám! A wok in the box egyben tányér is – csak szét kell hajtogatni (legalábbis az itt is látható típusnál működik). Aztán, ha jól laktunk, a maradékot újra dobozformában cipelhetjük tovább.

Fotó: foodbeast.com

És ahogy a szívószálat zseniálisan leszorította az üdítősdoboz nyitópöcke, annyira fantasztikusan használható az a lyuk is, amely a serpenyő nyelének végén tátong, és amelyről eddig - botor módon - azt hihettük, hogy csak a felakasztásnál tehet szolgálatot. Hát egy nagy túróst! A fakanalat is pöpec módon megtartja.
 

Fotó: fuckyeahlifehacks.tumblr.com

Az elvitelre kért üdítősópoharak műanyag fedele régi barátunk, azt azonban nem mindenki tudja, hogy a felületén található három dudor arra is szolgál, hogy a multifunkcionális eszköz fedőből hipp-hopp pohártartóvá avanzsáljon!

Fotó: reddit.com

Azokban a családokban, ahol kisebb gyerekek (esetleg ügyetlenebb felnőttek) vannak, mindennapos tragédia a papírdobozos üdítők bosszantó kifröccsenése. Ha már benne van a szívószál, akkor azon keresztül, de valahogy mindenképp kilöttyen a nedű. Kivéve azoknál a családoknál, ahol fogyasztás előtt – a képen látható módon – felemelik a két csücsköt, és az ügyetlenebb egyedek azoknál fogva emelhetik szájukhoz a dobozkát, és máris nem löttyen ki a tartalma. Hogy mik vannak!
 

Fotó: themommyhood


Forrás: hir24.hu

Kapcsolódó elemek

 • Hajápoló termékek a konyhából
  Ecet – a fénylő hajért

  Gyakran van olyan érzésünk, hogy hajunk valahogy matt és fénytelen. Ez többek között attól is lehet, hogy a hajformázó maradékait (pl. hajzselé vagy hajspray) nem mossuk ki megfelelően, és ezek nehezítik a hajat. Ekkor segít egy frissítő öblítés alma- vagy gyümölcsecettel.
 • A régiből újat – tippek a konyhába
  Hogy a konyhának új arculatot adjunk, nem kell rögtön egy teljesen új berendezésben gondolkodnunk. Kis trükkökkel a régi konyhánk új fényben fog ragyogni.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST