2013. február 26., kedd 09:31

Sárkányfa gondozása

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A sárkányfa a neve ellenére a spárgafékéhez tartozik. A sárkányfa a neve ellenére a spárgafékéhez tartozik.
Meglehetősen ellenálló szobanövényként a sárkányfa a szubtrópusi hazáján és az üvegházakon kívül is elterjedt.


A sárkányfát kimondottan könnyű gondozni, csupán a száraz fűtési levegőtől kell megóvni. Azt is vegyük figyelembe, hogy macskák számára mérgező. Ritka az olyan könnyen gondozható szobanövény, mint a sárkányfa, és bár ez a növény robusztus és viszonylag igénytelen, sokan panaszkodnak rövid időn belül levéltelenné, barna szárúvá váló növényekről. Megfelelő gondozással azonban ez a szobanövény a lakás dísze lehet.

A sárkányfa a trópusi és szubtrópusi területeken honos, a legismertebb fajok egyike a Kanári-szigetekről származik. A sárkányfa azonban tulajdonképpen nem fa – még ha például a Kanári-szigeteki változata nagyon magasra is nőhet –, hanem a spárgafélékhez tartozik.

A szobanövény a származásának megfelelően kedveli a világos helyet, azonban kerüljük a közvetlen napsugárzást, mivel különben a levelek megéghetnek. Egy mérsékelten árnyékos hellyel is megelégszik a sárkányfa a lakásban.

A humuszban gazdag föld legyen mindig nedvesen, de ne vizesen tartva, hogy a levelek zöldek maradjanak, és teljes pompájukban kibontakozhassanak.

A Kanári-szigetekről és más trópusi-szubtrópusi hazáiból a sárkányfa a meleg és mérsékelt hőmérsékleteket ismeri, amelyeket a lakásban is tartsunk meg. 20-23°C jó a sárkányfának, és lehetőleg ne legyen a szobákban kevesebb 16°C-nál.A fűtési levegő a zavaró tényezők egyike a sárkányfa számára. Ha a lakásban túl száraz a levegő, barna helyek fordulhatnak elő a leveleken. Gyakran segít, ha a szobanövényt többször bepermetezzük vízzel, hogy a leveleket nedvesen tartsuk.

A sárkányfát egész éven át metszhetjük, ha túl magasra nő. Ehhez a szárát egyszerűen vágjuk le a kívánt helyen, és a levágott darabból megpróbálhatunk egy új növényt nevelni. A vágás alatt két hajtás képződik a törzsön, és a növény tovább ágazik.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST