2013. január 06., vasárnap 13:58

Mikró tisztítása vegyszerek nélkül!

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)

Biztosan sokan vesződtek már a mikró vagy akár a sütő tisztításával és próbáltak ki „jobbnál-jobb" vegyszereket, hideg zsíroldót festéket igen de a zsírt nem leszedő súroló szivacsokat. De valószínűleg kevesen gondoltak arra, hogy az ecetes gőznek mekkora ereje van. Persze nagymamáink használták, és használják most is. Valószínű a kávéfőzőt, teafőzőt vagy a vízforralót mi is így tisztítjuk, akkor miért ne lenne jó a mikróba is?

 Tehát fogjunk egy hőálló mérőedényt, öntsünk bele egy deci vizet és adjunk hozzá deci ecetet, lehet akár 20%-os is, és helyezzük a mikró közepébe, majd kapcsoljuk be 5-10 percre, ez a mikró teljesítményétől függ! Majd nedves ruhával töröljük ki a feloldódott zsírt szennyezést. Ha attól tartunk, hogy kifut a víz akkor helyezünk el a pohárba egy kis fa vagy műanyag kanalat! A forgótányért távolítsuk el, hogy alatta és hasson a gőz, viszont fontos, hogy mikró közepébe tegyünk egy tányért, vagy mélyebb csészealjat, hogy a motor forogni tudjon, és erre helyezzük a mérőedényt, vagy poharat. Ha elsőre nem teljesen tisztul meg ismételjük meg a folyamatot.

 


 

A külsejét illetően pedig, lehet hogy már rég elfelejtettük, hogy valójában fényes volt mikor megvettük, de azóta be mattult, mint az emlékünk! Nos erre is van praktikus megoldás. Egy szórófejes palackba öntsünk tiszta alkoholt, és permetezzük be vele a mikró külső felét, majd hagyjuk dolgozni. Ha elpárolgott nedves puha ruhával fényesítsük fel régi patinájára a felületet, és gyönyörködjünk munkánk sikerébe!  A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST