2013. március 13., szerda 09:44

Készítsünk plüssállatot!

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A saját magunk készítette játékmackóval nagy örömet szerezhetünk a gyerekeknek. A saját magunk készítette játékmackóval nagy örömet szerezhetünk a gyerekeknek.
A plüssállatok és játékmackók mindig is a klasszikusok közé tartoztak a gyerekjátékok között. De nemcsak a gyerekek, hanem sok felnőtt is a szívébe zárta a plüssből készült társakat.


Egyeseknél a boldog gyermekkor emlékei ezek, másoknál egy hobbi, amelyet szenvedéllyel űznek. De mindegy, hogy gyereknek vagy felnőttnek: miért ne készíthetnénk saját kezűleg plüssállatot? Egyáltalán nem olyan nehéz, egy kis gyakorlással és kézügyességgel bárki elkészítheti a saját kedvenc állatát.

A saját készítésű plüssállat nemcsak kiváló játék a gyerekeknek és egy remek hobbi a felnőtteknek, hanem egyedi ajándék is, amely sok alkalomhoz illik. A saját készítésű plüssállattal megcélozhatjuk a megajándékozott tulajdonságait. A megajándékozott futballszurkoló? Akkor húzzunk a plüssállatra egy felsőt a csapat színében! A megajándékozott egy könyvmoly? Akkor helyezzünk a plüssállatra egy drótból készült szemüveget! Természetesen könnyen utánozhatjuk a megajándékozott hajszínét, frizuráját, ruházatát.

Ha plüssállatot szeretnénk készíteni, szükségünk lesz egy kevés kézügyességre és lehetőleg egy varrógépre, hogy a részeket össze tudjuk varrni. Ezen kívül némi anyagra van még szükség: anyagokra vagy anyagmaradékokra különböző színekben és mintákkal (pl. frottír, velúr, szőrmeutánzat és hasonló mosható anyagok), töltőanyagra (pl. műanyag granulátum vagy polifill), pauszpapírra a szabásminta másolásához, mozgó vagy üvegszemekre, valamint fonalmaradékokra, gombokra, műszőrmére stb. a hajnak, szakállnak, bajusznak és hasonlóknak.



Ezen kívül, főleg kezdőként szükség van még sablonokra, hogy a plüssállat egyes részeit az anyagból ki tudjuk vágni úgy, hogy utána az összevarrásnál tényleg illeszkedjenek. Plüssállatokhoz való sablont számos barkácskönyvben és a neten is találhatunk. Ugyanitt olvashatunk megfelelő útmutatót is, hogyan kell a plüssállatokat összevarrni és kitömni.

Természetesen szükség van némi kézügyességre ahhoz, hogy az állatkát a kezdetektől elkészítsük, tehát a részeket kiszabjuk, összevarrjuk és kitömjük. Cserébe viszont egyedi módon készíthetjük azokat el, amennyiben pl. egy különleges anyagot használunk, vagy különleges módon díszítjük, öltöztetjük. Ha nem bízunk magunkban, nincs időnk vagy kedvünk az alapoktól elkészíteni a plüssállatunkat, hobbiboltokban kaphatók kész barkácskészletek megvarrt és előkészített plüssállatokkal, amelyeket már csak ki kell tömni. Ilyen csomagokkal alkothatunk a gyerekekkel közösen is.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST