2013. március 20., szerda 11:00

A jó házasság mítoszai

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A romantikára való törekvés nem hiábavaló. A romantikára való törekvés nem hiábavaló.
A mai napig léteznek olyan házassággal kapcsolatos nézetek, amelyek igazságtartalma nem egyezik meg a valósággal, de mítoszként fertőzi a legjobb párkapcsolatokat is. Nézzünk meg néhányat közülük!


A jó házasság mindig romantikus

Aki elég sokat jár moziba és habzsolja a romantikus filmeket, az könnyen elhiheti, hogy a jó házasságban mindig rózsaszín felhők vesznek körül bennünket, és érzelmeink forrósága soha meg nem szűnő hőfokon lángol. A háttérben lágy zene szól, a férfi gyertyafényes vacsorára invitálja kedvesét, a férfiak sportosak, a nők csinosak, reggelente két kisimult, boldog arcon csillan fel az ablakon beszűrődő napfény. A hétköznapi életben sikeres üzletemberek és minden igényt kielégítő házban élnek. De mi is történik a valóságban? Reggelente fáradtan ébredünk, a párunk nyűgös, itt-ott felszaladnak a kilók, el kell mosogatni a piszkos tányért, néha a mosdóért gladiátori küzdelem folyik, s bizony, komoly anyagi gondok is felmerülhetnek…

Mindez ne ábrándítsa ki abból, hogy a romantikára való törekvés hiábavaló. Mindössze arról van szó, hogy érzelmeink nem állhatnak mindig 100%-os üzemmódban. Teljesen normális egy pár életében, ha előfordulnak hétköznapi, emberi dolgok is. Elvégre először vagyunk emberek, és csak aztán nők és férfiak.A jó házasságban mindent ki kell mondani, amit érzünk és gondolunk

A jó házasság egyik ismertetőjegye az őszinteség. De vajon minden pillanatnyi érzelmemről és gondolatomról tájékoztatnom kell a másikat? Ha mégis valamit magamban tartok, akkor nem vagyok őszinte?

Van olyan élethelyzet, amely fáradtságot, szomorúságot, dühöt mondatna ki velünk. Képzelje el, mi történne, ha azonnal megosztaná párjával az érzéseit. Az elhangzott szavak hetekre, hónapokra megkeserítenék kapcsolatukat, sőt, tartósan a házasság rovására is mehetne – annak ellenére, hogy az Ön pillanatnyi érzései elmúltak. Nem a kegyes hazugság gyakorlásáról van itt szó, hanem arról, hogy vannak élethelyzetek, amikor önkontrollt kell gyakorolnunk. A régi bölcsek azt tanították, hogy számoljunk tízig. Megjegyzem, lehet ötvenig is számolni. Gondolja át mindig, hogy amit mondani szeretne, az építi vagy leépíti kapcsolatukat.

Kedves Olvasó, Ön akar vagy csak szeretne boldog házasságban élni?

Kapcsolódó elemek

 • A jó házasság titka a spontán szex
  Az Esquire magazinban jelent meg Dana Adam Shapiro, You Can Be Right (or You Can Be Married) című könyvéből egy interjú a 98 éves Pauline-nal. Az idős nő New Yorkban született, jelenleg Floridában él. Háromszor mondta ki az igent, először 1923-ban, aztán 1941-ben, majd 1959-ben. Éveken át szeretőt tartott.
 • Vállás olcsón! - Évente 1500 házasságot érvénytelenít a Sacra Rota vatikáni bírósága
  -
  Olasz, lengyel, de indiai és zambiai házaspárok is a Szentszék legfőbb bírósági testületétől kérik házasságuk érvénytelenítését, mivel a vatikáni "válás" olcsóbb és gyorsabb - írta a Sacra Rotáról szóló vasárnapi cikkében a Corriere della Sera című napilap.
 • Amikor a büntetés: nincs szex!
  Egész nap izgatottan várja az estét. Megfogadja: bármi történik, nem lesz dühös. Ha kell, ezerig is elszámol, de halvány jelét sem mutatja majd, mennyire elege van párja nyűgösködéseiből. A mai naptól megpróbálja úgy szeretni, ahogy van. Eszébe jut, miközben feláll a székéből és az ajtó felé siet: idejét sem tudja, mikor szeretkeztek. Elfelejtette milyen az, amikor tekintetük egyszerre találkozik az ölelés pillanatában. Felhívja, ne hívja? Mondjon valamit, amiből érezheti, hogy többet szeretne, mint együtt vacsorázni, unottan beszélgetni, tv-t nézni, majd aludni?
 • Töltött káposzta, magas vérnyomás, válás
  Gondolt már arra, hogy a rosszul elkészített töltött káposzta hosszú távon magas vérnyomáshoz, majd végül váláshoz is vezethet? Számtalan jól indult párkapcsolat vérzik el azért, mert valaki nem úgy csinál valamint, mint ahogyan azt a másik elképzeli. Feri nagyon szerette Anikót, de az első, közös vasárnapi ebéden felszolgált töltött káposzta nem úgy sikerült, mint ahogyan azt Feri az édesanyjánál megszokta.
 • A párkapcsolat végtelen fantáziája
  Miközben ezt a fotót nézem, azon gondolkodom, hogy mitől olyan érdekes? Lehet, hogy titokban mindannyian arra vágyunk, hogy idős korunkra a párunkkal eltévedjünk egy nagy virágos mezőn, kerékpárral vagy anélkül, és ezen az egészen egy jót mosolyogjunk? Vagy inkább valami olyasmit átélni, ami a múlt közösen szerzett élményeiből táplálkozva a jelen eseményeinek is értelmet, varázslatot ad?
  A párkapcsolat lehet fantáziában gazdag, örömteli, élvezetes, határtalanul boldog, de lehet unalmas, lapos, fárasztó, idegesítő is. Az elsőt nehéznek tűnik szinten tartani? Pedig sokkal könnyebb, mint gondolnánk, annak ellenére, hogy a második mindenkinek megy, csípőből, elég hozzá egy megjegyzés a vasárnapi ebéddel kapcsolatban. A titok egyszerű: semmi sem kötelező, mert egyszerűen csak jön magától mindaz, amit egymásért és egymással teszünk! Könnyedén!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST