2014. február 10., hétfő 15:47

A színek sokoldalúsága: miért ne legyen narancssárga a konyha?

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Magunkon érezhetjük a színek hatását nap mint nap, pedig tudatosan nem is észleljük ezt a jelenséget. A színek különböző hangulatot válthatnak ki belőlünk. Amilyen színekbe öltözünk, az mutatja az egyéniségünket, a kedvünket, hangulatunkat. Létezik a színterápia, ami javítja a memóriát, gyógyító hatással van a közérzetünkre.


Piros


A vér és a tűz, a szenvedély, a szerelem színe, de a háborút és a veszélyt is jelentheti. A piros szín, képes felgyorsítani a belső folyamatokat, a szívverést. Ezzel a színnel ki tudjuk emelni, amit szeretnék, egy képet, egy szöveget… Erotikusságot is magában foglal, például a piros ajkak, a piros körmök. A sötétebb árnyalatai a pirosnak a dühöt, vágyakozást, bátorságot, a világosabbak erotikus fantáziát, az élvezetet, a fellángolást jelentik.

Narancssárga


A boldogság és az életvidám belső és külső védjegye. A narancssárga dinamika, öröm, kreativitás, lelkesedés egy szóban. Növeli az energiát, de vigyázni kell vele, mert az étvágyat is. A narancssárga szín melegséget áraszt. Ez a szín növeli az agyban az oxigén tartalmat, így jól jöhet tanuláskor, illetve a munkában.


Citromsárga


Ha meglátunk valami nagyobb sárga tárgyat, akaratlanul is elmosolyodunk, mivel ez a szín a felhőtelen kedvre, nevetésre ad okot. Javítja a gondolkodást. Kedvezően hat a hasi idegekre és az idegrendszerre is a testünkben. Érdemes a számunkra fontosabb dolgokat citromsárgával kihúzni, vagy sárga cetlire írni, hogy mindig rá figyeljünk, nehogy kimenjen a fejünkből.

Lila


Egyszerre lazít és megerősít, egyszerre nyugtat és energiát ad. Mivel a lila a kék és a piros keveréke, ezért ennyire ellentétes a belső tartalmi jelentése. Jelenthet intelligenciát, tudást és alázatosságot. És a belső érzékeket is magában foglalja, például a bűnbánatot, a fájdalmat, a nosztalgiát.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST