2014. március 14., péntek 12:55

Spórolási tippek mindenkinek

Írta:  Impulser
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Spórolási tippek mindenkinek Spórolási tippek mindenkinek
Magyarország statisztikái sajnos elszomorítóak: többségünknek egy hónapra előre elegendő megtakarításunk sincs. Pedig egy kis odafigyeléssel vékony pénztárcával is lehetséges megtakarítani.


Azért is fontos, hogy rendelkezzünk legalább minimális megtakarítással, mert bármikor jelentkezhetnek előre nem tervezett kiadások, amelyek azonnal keresztbe húzzák számításainkat. Márpedig váratlan kiadások időnként jelentkezni fognak. Ideális esetben a vésztartalékunknak két havi megélhetésre elegendő fedezetet kellene biztosítania.

Spóroljunk okosan


A spórolásba sokszor sokféleképpen kezdtünk életünk során, de most nézzünk pár módszert arra, amely jelentős megterhelés nélkül is segítség a megtakarításban.

Tized módszer


Ennek lényege, hogy a bevételeink 10%-át azonnal tegyük félre és ahhoz mondani sem kell, nem nyúlhatunk. A havi számításokat és tervezést is enélkül az összeg nélkül osszuk be. Ezt legkönnyebben úgy tudjuk elérni, ha minden más kiadást is igyekszünk visszaszorítani 10%-kal. Nézzük meg, tudunk-e rezsinkből lefaragni, mindig lekapcsoljuk-e a lámpát, ha már nem vagyunk a szobában, nem megy a tv feleslegesen, tényleg szükség van-e az új ruhadarabra, vagy még a régit is tudjuk kicsit tovább hordani, tudunk-e olcsóbb internetcsomagra váltani. Ha dohányzunk, a leszokással sokat tehetünk magunkért. Elég a havi cigaretta adagról lemondani és máris meglesz a 10%, és egészségünk is meghálálja.

Raktár módszer

Ha nincs spájzunk, jelöljünk ki egy helyet lakásunkban, ahová a nem romlandó termékeket tesszük. Ezeket mindig akkor vegyük meg, amikor akciósak. Mosópor, tusfürdő, fogkrém, kávé, konzervek és vécépapír. Pár dolog, amiből raktározhatunk. Ha ragaszkodunk kedvenc márkánkhoz, akkor is tartsuk be az akció-szabályt. Tipp a bevásárláshoz: mindig teli hassal és listával menjünk bevásárolni. Csak azt vegyük meg, ami a listán szerepel és az alsó polcon keressük a terméket. A szupermarketekben szemmagasságba helyezik el a többet hirdetett, drágább termékeket, míg ugyanolyan jó társaik alul foglalnak helyet.

Kerüljük a pláza-terápiát!


Rossz hangulat, elkeseredés, bántat elűzésre sokan indulnak plázákba bevásárló körútra búfelejtőnek. Ilyen esetben mentsük meg magunkat a felesleges újabb termékek vásárlásától, és ezt az összeget tegyük félre, később jól jöhet. Ne verjük feleslegesen költségbe magunkat, lelki problémánkat a pláza-terápia nem oldja meg.

Használt módszer


Ha vásárolni kell valamit, különösen olyat, amelyet nem minden nap fogunk használni, először nézzük meg az apróhirdetéseket. Számtalan terméket olcsóbban be tudunk szerezni használtan, amelyek egy fél év használat után is lehetnek ugyanolyan jók. Ez visszafelé is igaz. Mielőtt régi vagy nem használt dolgainkat elajándékoznánk vagy kidobnánk, próbáljuk meg eladni. Kinőtt gyerekruha, ruhafogasként használt szobabicikli vagy legyen szó évek óta ki sem nyitott könyvről. Lehet, hogy pár ezer forint bevétel folyik be, de már ekkor is jobban jártunk!
Gyógyszer helyett természetes megoldások

Tényleg szükség van annyiféle gyógyszerre, amelyeket szedünk? Nézzünk jól gyógyszeres fiókunkba és tegyük a szívünkre kezünket. Fejfájásra tényleg szükséges ultra gyors hatóanyagú fájdalomcsillapítót bevenni vagy esetleg megfeledkeztünk a napi szükséges folyadékbevitelről? Megfelelő életmóddal, helyes táplálkozással rengeteg olyan gyógyszerről lemondhatunk, aminek szedése nem igényel orvosi felügyeletet, mégis előszeretettel használjuk őket legapróbb problémáinkra is. Ha az aktív sportot fizikai állapotunk már nem bírja, sétáljunk minden nap fél órát a friss levegőn és tegyük le a felesleges gyógyszereinket! Használjunk alternatív megoldásokat!

Ha megpróbáljuk ezeket a módszereket alkalmazni, előbb utóbb megtérül az eredménye és elkezd gyűlni megtakarításunk.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST