2013. január 07., hétfő 13:39

TOLDI - Musical költemény

Írta:  RaM Colosseum
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Ghymes zenekar egyik alapítója és meghatározó tagja, Szarka Gyula musical költeményt írt Arany János Toldijából.
A lemezen megszólaltatott hangszerek sajátos hangzásvilága, a tárogató, a duda, a szaxofon vagy a csembaló és az orgona megszólaltatása teszi igazán egyedivé a produkciót, melyben egybesimulnak a reneszánsz stílusú zenék, a végvári énekek hangulatát idéző dalok és a világzenei műfajba sorolható megoldások.

A dalok önmagukban is megállják a helyüket, de a teljes mű Szarka Gyula kottájából szinte színpadra termett, megteremtve egy új műfajt: a musical költeményt. A rendhagyó előadásban a színészek mellett, a főszereplőket és a mellékalakokat megjelenítő táncosok, az ExperiDance Produkció tagjai is fontos szerephez jutnak. Ők azok, akik a dalok szövege mellett, magának a cselekménynek az egyes epizódjait tánc és mozgásképekben megjelenítik.

Az előadásmód színpadi feszültségének megteremtésében fontos szerepe van az énekesek és a táncos egymáshoz való viszonyának. Az énekes szereplők nem csak kizárólagosan énekhangként jelennek meg, hanem színpadi jelenlétükkel a táncosokhoz való viszonyukkal, mozgásukkal szintén közreműködnek a hősök lelki folyamatainak ábrázolásában. A TOLDI musical költemény Meskó Zsolt rendezésében, Román Sándor koreográfiájával, Zoób Kati jelmezeivel és a musical világából ismert sztárénekesekkel válik tökéletessé.

További részletek itt.

 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST