2015. január 08., csütörtök 16:57

A Masat-1 utolsó követése

Írta:  cubesat.bme.hu/
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ez úton is szeretnénk megköszönni a rádióamatőröknek és mindenkinek, aki vett csomagot a műholdunkról, hogy az elmúlt közel 3 évben számos – a Masat-1-ről, a világűrből érkező – csomaggal segítette munkánkat. Továbbá szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy felhívjuk figyelmét mindenkinek a közelgő de-orbitálásra.


Legyen saját műholdad! Itt letölhető emlékűl a Masat-1 pappírmakettje 
 


Várhatóan január elején (aktuális előrejelzés szerint január 10-e körül) a Masat-1, Magyarország első műholdja befejezi sikeres misszióját és a légkörbe érve elég. Az utolsó napok és utolsó órák számos hasznos és a továbblépéshez fontos információval szolgálnak számunkra, ezért ezekben a napokban fokozott figyelemmel szeretnénk nyomon kísérni az útját.

Ehhez nélkülözhetetlen szükségünk van azok segítségére, akik korábban is vették a műholdat, mivel az utolsó pillanatok bolygónk bármely pontja felett érhetik, így a nagy kérdés bárkit érinthet a világon: Ki veszi a Masat-1 utolsó jeleit? A visszatérést követően az előbbi kérdés megválaszolása mellet egy statisztikát is szeretnénk kiadni azokról az állomásokról, melyek a legtöbb csomagot küldik az utolsó 168 órában.

Elérhetővé tettük a weboldalunkon a JAVA-s kliens szoftver legújabb változatát. A program elérhető a következő linken:
http://cubesat.bme.hu/data/gsc/Masat1_GND_Client_20150103.zip

Aktualizált előrejelzés


A 2015. 01. 06-án készült előrejelzés szerint a Masat-1 visszatérése 2015. január 09. péntek 21:00 UTC és 2015. január 10. szombat 14:00 UTC között várható.

Ebben az időszakban a visszatérés bekövetkezése egyformán valószínű.


A névleges várható időpont, 2015. január 10. szombat 05:00 UTC körüli sávot a Masat-1-el felbocsátott, de már visszatért CubeSatok: Goliat, XatCobeo, és PWSat visszatérésének újraelemzésével állapítottuk meg.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST