2015. március 10., kedd 13:20

Egyre magabiztosabbak a női munkavállalók

Írta:  metropol.hu
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az Y-generációba (az 1980 és 1995 között születettek) tartozó nők sokkal képzettebbek, sokkal magabiztosabbak és ambiciózusabbak, mint az őket megelőző bármely generáció.


A hölgyek mintegy fele úgy véli, hogy jelenlegi munkáltatójuknál a ranglétra legfelső fokait is elérhetik. Ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy előmeneteli lehetőségeik még elmaradnak a férfiakétól - derült ki a PwC tanácsadó cég kutatásából, amelyet a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet 27 vizsgált tagállamában végeztek.

Prioritások


A megkérdezettek 53%-a a szakmai előmeneteli lehetőségeket tekinti a legvonzóbb munkáltatói tulajdonságnak. Fontos tényezők számukra továbbá a versenyképes jövedelem és az anyagi ösztönzők (52%), valamint a rugalmas munkaidő (35%). A felmérés eredményei tükrében egy dolog egészen biztos: a nemek közötti egyenlőség és sokszínűség rendkívül fontos az Y-generációba tartozó nők számára (86%). De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a férfiak számára is lényeges tényező (74%), amikor arról döntenek, hogy mely társaságnál álljanak munkába. Ugyanakkor megfogalmazzák azt a kritikát is, hogy többet kellene tenni ennek megteremtéséért, mint pusztán beszélni róla.

Egy fő kereső


A keresőképesség és a kereseti modellek tekintetében az Y-generációhoz tartozó nők valódi úttörők; közülük a kétkeresős párkapcsolati modellben élők 66%-a a párjával megegyező vagy annál magasabb keresettel rendelkezik. Emellett az ilyen nők minél tapasztaltabbak, annál valószínűbb, hogy akár fő keresővé is válnak a kapcsolatban. A kutatás azt is kimutatta, hogy az Y-generációs férfiak többsége azt szeretné, ha a párjuknak és majd a lányaiknak is hozzájuk hasonló előmeneteli lehetőségeik lennének.
Megkülönböztetés

A nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetését tekintve Magyarország a legfrissebb adatsorban 59,1 ponttal a 16., a 21. helyet jelentő 2012-es 56,6 pont után. Hazánk az első vizsgált évben, 2000-ben a 10. helyen állt, de az indexértéke alacsonyabb volt a mostaninál. A legjobb helyezése, 2007-ben, a 7. volt. Az összegzés szerint 2012-ről 2013-ra Magyarország 5 hellyel előbbre került a listán, míg Ausztrália 6, Lengyelország pedig 5 hellyel lejjebb csúszott.

Fizetések


Átlagosan 9 százalék volt a különbség az ugyanolyan munkát végző férfiak és nők fizetése között 2013-ban Magyarországon – áll az OECD-jelentésben. Egy évvel korábban ez 11 százalék volt. A múlt heti Eurostat-jelentés szerint azonban 18,4 százalékkal kerestek kevesebbet Magyarországon a nők 2013-ban, mint a férfiak.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST