2013. január 21., hétfő 11:12

Kinyírná a jelszót a Google

Írta:  Hír24
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ujjlenyomatok és egyéb biometrikai azonosítók helyett a cég egyelőre gyűrűben gondolkodik.


Közismert, hogy a felhasználókra nem lehet rábízni a saját védelmüket, azonban - az általa nyújtott termékek és szolgáltatások jellegéből kifolyólag - a Google elemi érdeke a digitális biztonság. Például belépésnél évek óta lehetséges a kettős azonosítás. S bár ez jelentősen csökkenti a problémák esélyét, egyúttal jelentősen növeli az azonosítás okozta bosszúságot.

Nos, ezzel a Google is tisztában van, éppen ezért megpróbálja feleslegessé tenni a jelszavak használatát. A legújabb ötlet egy kriptográfiai kártya vagy USB, esetleg egy (valószínűleg NFC működésű) gyűrű. Mármint egy igazi, ujjra felhúzható gyűrű némi elektronikával. A lényeg az, hogy a számítógép egyből tudná, ki ült le elé.

Persze addig, amíg a gyűrűt (kártyát, akármit) lehetséges elvenni a felhasználótól, valószínűleg szükség lesz valamilyen egyéb PIN kódra - s minél rövidebb a PIN, annál fontosabb, hogy el ne veszítsük a pluszeszközt. A kérdés már csak az, hogy ez a módszer összességében egyszerűbb lesz-e a jelenlegi login-jelszó kombinációnál.

A magunk részéről már azt a (remélhetőleg nem túl távoli) jövőt várjuk, amelyben a számítógép biometrikus azonosítással egyből tudja, hogy ki ült le elé.

1 hozzászólás

  • Hozzászólás hivatkozás Rita 2013. január 21., hétfő 20:47 Írta: Rita

    És ha elhagyom a gyűrűm, karkötőm, biometrikus kártyám, valaki megtalálja, már csak egy gépre van szüksége ahhoz, hogy beazonosítson, és nyilván jó szándékú lévén jelzi hogy hol vehetem át! A távoli jövőben majd 1x biztos így lesz! Legyünk optimisták!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST