2013. február 26., kedd 12:16

Szuperhőssé változtat ez a robotruha

Írta:  Hír24
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Forrás: Victor Mateevitsi Forrás: Victor Mateevitsi Forrás: Victor Mateevitsi
Érzékelőinek köszönhetően az egész testünk egy hatalmas radarrá alakul – még bekötött szemmel is legyőzhetjük a bűnözőket.
A felszerelés nemcsak az – egyesek szerint nevetségesnek tűnő – amerikai önjelöltek „munkáját" segíthetné, hanem Batman irigységét is kiválthatná, hiszen a denevérember egyik kütyüje vagy gúnyája sem képes olyan echolokációra, mint ez a robotruha.

Az ötlet egyszerű: az overallon található mikrofonok a legapróbb, még az emberi fül számára már nem is hallható hangokat is felfogják, ennek hatására pedig a ruhán belül található, apró robotkarok nyomást gyakorolnak a viselő bőrére, méghozzá abból az irányból, ahonnan a hang eredt.

A találmány gyakorlatilag fizikailag is érezhetővé teszi a zajokat – nemcsak azt lehet tudni, hogy közelít-e valaki, hanem azt is, hogy honnan. A tesztelés során a kísérleti „szuperhősök" az esetek 95 százalékában tudták megállapítani, hogy honnan számíthattak támadóra.

A fejlesztés végleges változata navigációs rendszerként szolgálhat vakok és gyengénlátók számára, de feltalálói szerint mikrofonok helyett más érzékelőkkel is fel lehetne szerelni – esetenként egy sugárzásmérős változat is kifejezetten hasznos lehetne.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST