2013. március 20., szerda 11:13

Kávéval elkerülheti az autóbaleseteket

Írta:  Hír24
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ritkábban fordul elő közlekedési baleset azokkal a sofőrökkel, akik kávét kortyolgatnak vezetés közben. Ám a koffeines italok korántsem váltják ki a menet közbeni pihenéseket.


Egy ausztrál felmérés arra derített fényt, hogy sokkal jobb a baleseti statisztikájuk azoknak az autósoknak, akik egy hosszú autóvezetés során kávét fogyasztanak, ellentétben azokkal, akik nem élnek ezzel. A vizsgálat során ugyanis a szakemberek összefüggést találtak a kávéivás és a közúti balesetek előfordulása között, és arra jöttek rá, hogy a kávé, illetve más, koffeintartalmú stimuláns ital fogyasztásával csökken az autóbalesetek kockázata. Minden bizonnyal azért, mert az említett italok jócskán fokozzák az éberséget. A közlekedésbiztonsági szakemberek azonban figyelmeztetnek: a kávéfogyasztással nem lehet kiváltani a szükséges alvást.

Mint a felmérés során kiderült, azoknak az autóvezetőknek a körében, akik koffeintartalmú italokat fogyasztottak, 63 százalékkal kevésbé fordult elő autóbaleset, mint azok esetében, akik koffein nélkül próbálták átvészelni a többórás vezetést.

Mindenesetre az a legjobb, ha az autós úgy ül a kormány mögé egy többórás útra, ha alaposan kialudta magát, menet közben pedig pihenőket iktat be – jegyzik meg a közlekedésbiztonsági szakemberek. A vezetés közben fellépő fáradtság ellen pedig két koffeines ital és egy rövid pihenő a leghatékonyabb ellenszer.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST