2013. május 03., péntek 12:26

Átadták a Wizz Air repülés szimulációs és képzési központját

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Átadták a Wizz Air légitársaság repülés szimulációs és képzési központját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren pénteken.


    A légitársaság 4,5 milliárd forint beruházással létrehozott képzési központjában egy teljes Airbus A320 repülőgép-szimulátort helyeztek el, később pedig két utastér másolattal és a tűzoltás gyakorlására kialakított egységgel egészítik ki. A költségek tartalmazzák a 10 éves üzemeltetést is.
    Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az átadáson kiemelte, hogy az oktatási központ létesítése Magyarország sikerének egyik további előmozdítója lehet, amely munkahelyek létrehozásához járul hozzá.

    A Wizz Air légitársaság, valamint a HungaroControl légiirányító cég teljesítményét figyelembe véve Magyarország jó úton halad azon az úton, hogy a regionális légügyi központtá váljék - jelentette ki a miniszter.

    Németh László hangsúlyozta, hogy a magyar vállalkozások teljesítménye bizakodásra ad okot, hiszen több példa is mutatja, a magyar cégek munkájuk révén részesei lehetnek világszínvonalú fejlesztéseknek.
    Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója kiemelte, hogy a légitársaság teljes belső munkaerőképzését hozta Budapestre a Budapest Airport és a holland Flight Simulation Company (FSC) céggel való együttműködés révén.

    A Wizz Air folyamatosan növekvő légitársaság, jelenleg 1500 pilótát és légiutaskisérőt alkalmaz, a következő 10 éven belül a foglalkoztatottak létszáma 5000-re növekszik - jelentette ki a vezérigazgató, aki szerint teljesítményük hozzájárul a magyar turizmus bővüléséhez is.
    Bob van Balen, a képzési központot üzemeltető holland cég, az FSC ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Wizz Airrel hosszú távú együttműködés elé néznek, szimulátoruk 100 százalékban a légitársaság képzését szolgálja.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST