2013. június 03., hétfő 15:44

Kitalálja gondolatainkat a roboinas

Írta:  Hír24
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A PR2 névre hallgató személyi robot igazi kis komornyik. Figyeli minden mozdulatunkat, és ennek megfelelően segít nekünk, illetve háztartási munkákat végez.


A roboinast egy Microsoft Kinect 3D kamerával szerelték fel, amely analizálni tudja a testünk mozgását. A robot így gyűjt információt rólunk, és igyekszik minél inkább a kedvünkben járni.

Például, ha befejeztük az ebédet, és a maradékot be szeretnénk helyezni a hűtőbe, a robot észleli, hogy egy nagy lábassal a kezünkben elindultunk a hűtő felé, és készségesen kinyitja nekünk az ajtaját. De akár kitöltheti nekünk a kávénkat is, el tudja pakolni a koszos edényeket, illetve további házias feladatokat is végez.

A Cornell tudósai elmondták, hogy a robot 82 százalékban meg tudja jósolni egy másodpercre előre, hogy épp milyen tevékenységre készülünk. Ha három másodperccel későbbi tevékenységet kell jósolnia, 71 százalékos biztonsággal dolgozik, és 57 százalékban találja ki gondolatainkat 10 másodperccel korábban.

A következő lépés az lesz, hogy fejleszteni fogják a robot saját következtetéseire adott reakciókat. Azon dolgoznak, hogy kitalálják, hogy a robot hogyan tervezzen el egy tevékenységet, és erre tanítható legyen.A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST