2013. július 12., péntek 18:12

Elképzelhetetlen luxus a levegőben

Írta:  HTA
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Felejtsük el egy kicsit a kényelmetlen turistaosztályt és képzeljük el, hogy felszállás után beülünk a moziba, esetleg lefürdünk a márványkádas fürdőszobában, kényelmesen megebédelünk a hatalmas étkezőben, leszállás előtt pedig megérdeklődjük, minden rendben-e a magunkkal vitt Rolls Royce-szal.


Ha pénz van, minden van (kivéve az ízlést, de erről majd később), illetve minden lehet. A tételt ékesen bizonyítja mai posztunk, melyben bemutatunk pár magánrepülőt, a skála legtetejéről.

A fotókat az a Nick Gleis készítette, akinek egyik fő profilja a magánrepülők megörökítése, és abban a kiváltságban részesült, hogy a tulajdonosok (például Al-Waleed bin Talal szaúdi herceg - akinek meglhetősen érdekes ízlésről tanúbizonyságot tévő trónja látható a címlapképen -, Jackie Chan vagy éppen Donald Trump) fel is engedik a gépükre.Jackie Chan gépe, az Embraer SA Legacy 650 például 14 főt szállít a legteljesebb kényelembe, de ezzel még a kisebbek közé tartozik.

A tulajdonosok döntő többsége viszont névtelenségbe szeretne burkolózni, így a képeket ugyan megcsodálhatjuk (már amelyik publikálható, és a fotóknak állítólag csak tizede az), de a tulajok nevét csak Nick Gleis tudja.

Mindenesetre a gépeken olyan (néha talán fölöslegesnek is tűnő) luxus van, mint a márványfürdő, a koncert- és a moziterem, az üvegpadló, a trónszék (ez biztos, hogy fölösleges...) és a Rolls Royce-garázs.

Donald Trump például 100 millió dollárért vette a maga repülőjét, az eladó sem volt akárki, a Microsoft társalapítója, Paul Allen. Persze a gépet aztán alaposan átformálta a maga igényei szerint, így került bele például a moziterem is, nem kevesebb mint 18 IMAX-hangfallal.

Ha őszintén magunkba nézünk (és miért ne tennénk), akkor azt kell írnunk, hogy a gépek döntő többsége bennünk nem mozgat meg semmit, maximum egyes végtelenül ízléstelen részletek (különös tekintettel a szaúdi herceg gépére, aminek ráadásul elég kalandos a története, és már lehet, hogy el is adta).

Ti mit gondoltok?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST