2013. szeptember 04., szerda 18:16

Emberhangot utánozó beluga

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Csodás felfedezést tettek a National Marine Mammal Foundation tengeri emlősöket kutató intézet kaliforniai bázisán dolgozó búvárok: az egyik általuk nevelt 15 éves Noc bálna a csecsemőkhöz hasonlóan csupán szórakozásból, vagy a kapcsolatfelvétel és kommunikáció iránti vágyból emberi hangokat kezdtek utánozni.

 
A velük dolgozó búvárok csapata először arra gondoltak, hogy valaki szórakozik velük a felszínről, ugyanis többször a felszínre keltet emelkedniük, ugyanis a víz alatt a „get out of the water” azaz gyere ki a vízből felszólítást vélték hallani. Mint utóbb kiderült, nem a kollegáik szórakozták a bálnákat, hanem az egyik gondozottjuk szájából hangzottak el ezek a szavak, a sokszor halandzsának tűnő hangok közül.Ami azért is furcsa, mert a bálnák hangképző szervei merőben eltérnek az emberekétől. De ennek ellenére Noc-nak sikerült több oktávval lejjebb vinni hangját, és megtéveszteni vele gondozóit.
A központ biológusai szerint a beszélő bálnát az emberi csecsemőkhöz hasonlóan a kíváncsiság és a kommunikáció iránti vágy hajtja, vagyis tudatosan megpróbál kapcsolatot felvenni az emberekkel.
 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST