2013. szeptember 20., péntek 09:45

Világújdonság: láthatatlan felhőkarcoló

Írta:  Hír24/archinect.com
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Tower Infinity, vagyis a Végtelenség Torony névre hallgat a dél-koreai főváros, Szöul következő felhőkarcolója, amely 450 méteres magassága ellenére néha fel se fog tűnni.


A bújócskázásra technikailag úgy lesz képes, hogy homlokzatát LED-ek és kamerák fogják borítani, így egyik oldalán az jelenik meg, amit a kamerák a másik oldalon látnak. Természetesen nem teljes láthatatlanságról van szó, az építészek szerint a rendszer egy délibábhoz hasonló látképet produkál. De persze annak sincs semmi akadálya, hogy videók vagy épp reklámok fussanak a torony egész felületén.

A felhőkarcoló egyébként akkor sem lesz csúnya, amikor épp nem próbál meg elbújni, hiszen egyik fő alkotóeleme az üveg, ráadásul nemcsak kívül, hanem belül is - számos olyan emeletet terveztek, amelyen függőlegesen is át lehet látni. A méretes turistalátványosság elsősorban szórakoztatóközpontként működne: a mozik és éttermek mellett a komplexumban egy egész vízipark is helyet kap majd.

Majd, ugyanis egyelőre nem tudni, mikorra sikerül felhúzni, hiszen - bár az elmúlt tíz év a tervezésével telt -, az építési engedélyt csak nemrég adták ki.Forrás: Hír24/archinect.com
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST