2014. január 09., csütörtök 18:57

Sziámi-iker bálnaborjakat találtak a halászok Mexikó partjainál

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Két összenőtt szürkebálna-borjat (Eschrichtius robustus) találtak a halászok az északnyugat-mexikói Alsó-Kalifornia állam egyik lagúnájában - közölték az illetékes helyi hatóságok.


    Benito Bermudez biológus szerint az állatok még éltek, amikor a halászok rájuk találtak az Ojo de Liebre lagúnában, ám nem sokkal születésük után elpusztultak. A szakember elmondta, hogy a borjak deréktájban voltak összenőve és két különálló fejjel, valamint farok úszókkal rendelkeztek.

    A Mexikó természetvédelmi területeinek védelmével foglalkozó National Natural Protected Areas Commission (CONANP) nevű szervezetnél dolgozó Bermudez szerint a sziámi-iker bálnaborjak "rendkívül ritkák".

    "A bálnaszámlálások 1985-ös kezdete óta most először találkoztunk ilyen esettel" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy a kutatók bőr-, izomszövet- és csontmintákat vettek az állatoktól további tanulmányozás céljából.

Évente több ezer szürkebálna úszik le délre az egyesült államokbeli Alaszkától a mexikói melegebb vizek felé, ahol az állatok párosodnak és világra hozzák kicsinyeiket - adta hírül a BBC News.  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST