2014. február 20., csütörtök 17:54

Huszonöt A350 XWB-t és A320neót vesz a Kuwait Airways

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
 Huszonöt darab, különböző típusú Airbus repülőgép vásárlásáról írt alá megállapodást a toulouse-i gyártó a Kuwait Airways-zel.


    Az Airbus csütörtöki, MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint tíz A350-900-as és 15 darab A320neo típuscsaládba tartozó gépet vett a kuvaiti nemzeti légitársaság, az üzlet értékéről nem közöltek adatokat.

    Rasha Al Roumi, a légitársaság vezetője a közlemény szerint azt mondta, az A 350-esekre a társaság hosszú távú járathálózatának bővítése miatt van szükségük, míg az új generációs A320-as típuscsaládba tartozó gépek a fejlődő regionális járatokon teljesítenek majd szolgálatot.

    Az A320neo a mostani modell továbbfejlesztett, költséghatékonyabban üzemeltethető verziója, amelyre speciális szárnyvégeket (sharkleteket) szerelnek, ezzel csökkentve a keletkező légörvényeket, ezen keresztül pedig a fogyasztást. Emellett új, kisebb fogyasztású hajtóműveket is kínál a neo típusokhoz az Airbus. Eddig mintegy 2500 ilyen gépre érkezett rendelés, az első tesztpéldányok ősszel szállhatnak fel, az első kereskedelmi repülés várhatóan egy évvel később lesz.

    Az A350 XWB szélestörzsű típus a toulouse-i gyártó legújabb modellje, amely kereskedelmi járatként várhatóan ez év végén száll fel a Qatar Airways színeiben. A kompozit anyagokból készült szélestörzsű gépet a gyártó ígéretei szerint 8 százalékkal olcsóbban lehet majd üzemeltetni a rivális Beoing 787 Dreamlinernél. Eddig 812 rendelés érkezett a típusra.

    A Kuwait Airways 1954 óta működik, Kuvaitváros nemzetközi repülőteréről 41 célállomásra repülnek, 17 darabos flottájuk Airbus A300-as, A310-es, A320-as és A340-es, valamint Boeing 777-es típusokból áll.


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST