2014. április 11., péntek 17:43

Több világrekordot is megdönt a világ legnagyobb akváriuma Kínában

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Elképesztő méreteiről vált híressé Kína legújabb óceánparkja, amely a hivatalos visszaigazolások szerint több világrekordot is megdöntött.


  A Chimelong Óceánbirodalom nevet viselő témapark a dél-kínai Kuangtung tartomány Csuhaj városában nyitott meg április elején.
A 143 hektáros területet felölelő együttes a Guinness-rekordok sorában immár hivatalosan a világ legnagyobbja: akváriumai összesen 49 millió liter vizet tartalmaznak. Köztük található a világ legnagyobbja, egy 22,7 millió literes, amelyben hatalmas cetcápák róják a köröket. A Chimelong Óceánbirodalom tudhatja magáénak a világ legnagyobb akváriumi üvegét is 39,6 méteres hosszával és 8,3 méteres magasságával. Szintén itt található a világ legnagyobb, 12 méter átmérőjű vízalatti kupolája.

A témapark hét fő térre tagolható, amely a vízi világ változatosságát mutatja be az Amazonastól a Déli-sarki tengerig. Az Óceánbirodalom területén cirkusz, vízi hullámvasutak, szórakoztató- és vendéglátóipari egységek és egy ötdimenziós mozi is helyet kapott. A létesítmény közvetlen összeköttetésben áll a Chimelong Hengqin Hotellel, amely a világ legnagyobb ökológiai témájú szállodája.

A három év alatt, több mint 800 millió dolláros beruházással felépített témapark tervezője az amerikai PGAV Destinations, amely többek között a Hongkongi Nagy Akváriumot vagy a világhírű terrakotta-hadseregnek is helyet adó hsziani múzeumot is referenciái között tudhatja. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST