2013. január 24., csütörtök 09:23

A lisszaboni ócenárium

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A város tengeri akváriuma impozáns és nem mindennapi bepillantást tesz lehetővé a víz alatti világba. A város tengeri akváriuma impozáns és nem mindennapi bepillantást tesz lehetővé a víz alatti világba.
Ha Portugáliába utazunk, akkor semmiképp ne hagyjuk ki Lisszabon nevezetességeit, amelyek sok változatosságot és érdekességet nyújtanak. Ezekhez tartoznak többek között különböző építmények, rendezvények és múzeumok. Különösen érdekes a város tengeri akváriuma, amely impozáns és nem mindennapi bepillantást tesz lehetővé a víz alatti világba.


A lisszaboni ócenáriumot 1998-ban nyitották meg, és az a célja, hogy a lakosságot felvilágosítsa és informálja, hogyan védhetjük és őrizhetjük meg a tengeri életet. A tengeri akvárium sok különböző nagyságú medencében ad otthont a világ minden tájáról származó állatoknak. A lisszaboni ócenárium különlegessége az az 5000 köbméteres nagyságú központi medence, amelyben több mint 100 faj fickándozik. Az itt élő állatokhoz tartoznak többek között cápák, ráják és csontos halak. A víz alatti világ mellett ebben a lisszaboni látványosságban a szárazföldön élő állatok, pl. madarak is otthonra lelnek, amelyek a vízfelszín feletti életteret elevenítik meg. Ha az állatokat a természetes környezetükben még pontosabban szeretnénk szemügyre venni, beléphetünk a központi medence víz alatti alagútjába. Itt gyorsan a vízi élet részének, és nem csak egy akváriumi látogatónak érezzük magunkat. Végezetül az állatvilág mellett a tengeri akvárium növényvilágát is meg kell említenünk. Ez az állatok különböző életteréhez igazodik, és nagy változatosságot mutat.

Ha meg akarjuk látogatni ezt a lisszaboni nevezetességet, akkor ezt nyáron 10.00 és 20.00 óra között tehetjük meg. Télen a tengeri akvárium nyitvatartási ideje egy órával rövidebb, este 19.00 óráig fogad látogatókat. Aki Lisszabonban jár, mindenképp látogassa meg ezt a gyönyörű helyet!

Kapcsolódó elemek

 • Cápatámadás cápára
  -
  Cápa támad cápára. Ismeretes a cápa kannibalizmus, azonban ilyen közelről még sosem sikerült lefilmezni. 
 • Portugália szigetvilága
  Az Ibériai-félsziget nyugati részén fekvő Portugália az egyik legrégebbi európai ország, és sokféle kirándulóhellyel, valamint történelmi és kulturális nevezetességgel várja a turistákat. A nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó nyaralók ugyanúgy ideális feltételeket találnak, mint a sportolók vagy a történelem és kultúra iránt érdeklődők. A számtalan kirándulási lehetőség a legkisebbek számára is változatosságot biztosít, és nem enged senkit unatkozni. Így Portugália kiválóan alkalmas egy szórakoztató és egyúttal pihentető családi nyaralásra.
 • Izland és Új-Zéland a legvendégszeretőbb ország, Bolívia a legkevésbé
  -
  Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul - ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, amely 140 országot rangsorol. Magyarország a 140-es listán az 50. lett 5,7 ponttal.
 • Párizs nevezetességei
  Eiffel-torony

  Az Eiffel-torony bizonyára Párizs legismertebb látnivalója és a legjobb kilátással rendelkező pontja. Az építése 1887-től 1889-ig tartott, végül a világkiállításra lett kész az acélból készült torony, amelynek festésére hétévente 60 tonna festéket használnak el.
 • A matyók földjén
  Mezőkövesden járunk, a matyók fővárosában. Ezt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárost az Alföld északi szélén, a Bükk lábainál találjuk, az M3-as autópálya mellett.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST