2013. január 28., hétfő 10:05

Tamási gyógyfürdője

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Hetente két alkalommal éjszakai fürdőzésre is van lehetőség. Hetente két alkalommal éjszakai fürdőzésre is van lehetőség.
Magyarországon szinte nincs olyan hely, ahol ne találnánk gyógyhatású termálvizet, ha lefúrunk a mélybe. Gyakorlatilag csak azt kell eldönteni, hogy egy település szeretne-e gyógyfürdőt magának vagy sem.


A Tolna megyei Tamási is jó példa erre. A 39 éve nyílt termálfürdő mára a megye egyik legjelentősebb fürdői közé tartozik.

A 2000 méteres mélységből feltörő nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos 51 °C-os gyógyvíz jótékony hatását elsősorban ízületi problémák, baleseti utókezelések esetén élvezhetjük. Ajánlott még nőgyógyászati elváltozások és a klímax tüneteinek enyhítésére is.

A 61-es és 65-ös főúton megközelíthető, hét hektáros területen fekvő fürdő teljes körű szolgáltatásokkal, öt medencével, 1400 m2 vízfelülettel várja a vendégeket. A medencéken kívül finn és infraszauna, aroma- és fényterápiás bioszauna, gőzkabin és sóbarlang is rendelkezésre áll. A szaunarészleg hideg vizes csobbanója és a Kneipp-taposó teszi teljessé a felfrissülés élményét. (A Kneipp-taposómedencében körbe-körbe sétálva a hideg és meleg víz váltakozásával fokozódik az anyagcsere, a salakanyagok gyorsabban távoznak, erősödik immunrendszerünk, és a sétától testünk kellemesen felfrissül. Javítja a láb vérkeringését, erősíti a tartóizmokat, és egyben talpmasszázsként is funkcionál: a medence alján található legömbölyített felületű kövek masszírozzák talpunk reflexzónáit.) A csobbanó és a hideg vizes Kneipp-taposó 14-16 °C-os, a meleg vizes taposó hőfoka 36-38 °C. A masszázs különleges szolgáltatásai közül a forró lávaköves és a svédmasszázs ajánlható.

Hetente két alkalommal, pénteken és szombaton éjszaki fürdőzésre is van lehetőség, ilyenkor 20:00 óra helyett 24:00-ig van nyitva a fürdő.

Tamásiban egy különleges, 20 hektáros parkerdő is található. A különlegességét a vadaspark jelenti: itt félig földbe süllyesztett kunyhókból lehet meglesni a vadakat, így szinte láthatatlanok maradnak a látogatók, akik zavartalanul figyelhetik meg az állatokat.

Kapcsolódó elemek

 • Felejtsd el a begyulladt szőrszálakat és strandolj tökéletesen simán!
  Már most tervezd meg, hogyan szőrtelenítesz nyaralás előtt!
  A nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat.
 • A gyógyfürdők hatása a szervezetre
  Ha megfigyeljük a fürdőbe érkező vendégek járását, érdekes jelenséget tapasztalhatunk. Az érkező emberek fáradt tartása távozáskor megváltozik rugalmas, könnyed mozgássá. Sokan, akik befelé még sántikáltak, kifelé menet már egyenesen járnak, mivel a gyógyfürdők vize jótékony hatással van az emberi szervezetre. A víz kémiai anyagainak komplex ingerhatásairól van szó, amely az egész szervezet működését befolyásolja.
 • Városnézés gyilkossággal
  -
   Szokatlan városnézési lehetőség indult Firenzében, ahol a turisták a műemlékek között egy több mint ötszáz évvel ezelőtti gyilkosság rejtélyét is megoldhatják.
 • A 7 legfontosabb napozási aranyszabály
  Ha biztonságosan akarsz napozni, nem elég a megfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozol. A most következőkben a szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot, melyet a rekkenő hőségben nem árt, ha megfogadsz!
 • A lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang
  Anna-barlang

  A fokozottan védett mésztufabarlangot 1833-ban fedezték fel, Petőfi is járt itt 1847-ben. Később újabb részeket tártak fel benne. A barlang teljes hossza 570 méter, a turisták számára kiépített bejárható szakasz 208 méter. A mészkőalakzatok mellett a megkövesedett növényeket és lenyomataikat is megtekinthetjük. A barlangban három forrás fakad, erre utal a korábbi elnevezés is, a Háromforrás-barlang. A második világháború után a forrásokat bekötötték Miskolc ivóvíz-ellátásába, így a barlang egy részét el kellett zárni a látogatók elől.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST