2013. február 04., hétfő 10:34

Úti cél: Hollandia

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Hollandia látnivalóihoz tartozik Alkmaar városa, amely sajtpiacáról is híres. Hollandia látnivalóihoz tartozik Alkmaar városa, amely sajtpiacáról is híres.
Sok turista választja kiránduló célpontnak Hollandia nagyvárosait, pl. Hágát, Amszterdamot vagy Rotterdamot, ahol tombol az élet.


Hollandia számos vonzó programot nyújt, hogy a legkülönbözőbb üdülési igényeknek is megfeleljen. A tengerparti ország sok kultúrát, tipikus építészetet, lenyűgöző városokat kínál kiránduló célpontoknak, valamint különböző vízi utakkal és csatornákkal átszőtt tájakat, amelyek szintén vonzzák a turistákat.

Nyugaton, az Északi-tengernél túlnyomórészt dűnék találhatók a part mentén. Nyáron a tengerpart strandjai és fürdőhelyei, valamint északon az északi-tengeri szigetek csábítanak kirándulásra. Az Északi-tenger partja a legkedveltebb úti célok közé számít, amely a Zandvoort nevű üdülőhelytől Den Helderig, a Texel sziget kompkikötőjéig húzódik. Hollandia nyugati részén végtelen homokos strandokat találunk. A parti séták, valamint a kerékpártúrák az egészséges északi-tengeri levegőn kikapcsolódást nyújtanak. Az Északi-tenger ideális családi nyaralásokhoz, a nyaralóházak, szállások és hotelek nagy választékával. További nagy üdülő- és fürdőhelyek: Bergen aan Zee, Egmond aan Zee és Julianadorp.

Hollandia látnivalóihoz tartozik Alkmaar városa a régi házaival, köztük a „Golyós-házzal”. Alkmaarnak sok múzeuma is van, mint a Városi Múzeum, amelyben egy rendkívüli festménygyűjteményt tekinthetünk meg a 16-17. századi mesterek műveiből. Alkmaar a sajtpiacáról is híres, amelynek kedvéért évente 300.000 ember látogat a városba.

Amszterdamban sok vízi út és csatorna csábítja a turistákat. A sok régi lépcsős oromzatú ház, Amszterdam bizonyára leghosszabb és leghíresebb csatornája: a Prinsen-csatorna, a Reguliergracht görbe téglaházai, vagy az Amstel folyó, amelyen naponta utasok ezrei nézik meg a nevezetességeket a vízről, mindez a holland kultúra része.

A legjobb utazási időszak Hollandiába májustól szeptemberig tart, hogy kellemesen tudjunk az utcákon sétálgatni, és a látnivalókat megnézni. A jó idő ideális arra, hogy a botanikus kerteket meglátogassuk, és megcsodáljuk Hollandia legerősebb jelképét – a tulipánokat, amelyek igen kellemes látványt nyújtanak a szemnek.

Kapcsolódó elemek

 • Felejtsd el a begyulladt szőrszálakat és strandolj tökéletesen simán!
  Már most tervezd meg, hogyan szőrtelenítesz nyaralás előtt!
  A nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat.
 • Városnézés gyilkossággal
  -
   Szokatlan városnézési lehetőség indult Firenzében, ahol a turisták a műemlékek között egy több mint ötszáz évvel ezelőtti gyilkosság rejtélyét is megoldhatják.
 • A 7 legfontosabb napozási aranyszabály
  Ha biztonságosan akarsz napozni, nem elég a megfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozol. A most következőkben a szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot, melyet a rekkenő hőségben nem árt, ha megfogadsz!
 • A lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang
  Anna-barlang

  A fokozottan védett mésztufabarlangot 1833-ban fedezték fel, Petőfi is járt itt 1847-ben. Később újabb részeket tártak fel benne. A barlang teljes hossza 570 méter, a turisták számára kiépített bejárható szakasz 208 méter. A mészkőalakzatok mellett a megkövesedett növényeket és lenyomataikat is megtekinthetjük. A barlangban három forrás fakad, erre utal a korábbi elnevezés is, a Háromforrás-barlang. A második világháború után a forrásokat bekötötték Miskolc ivóvíz-ellátásába, így a barlang egy részét el kellett zárni a látogatók elől.
 • Tiszavasvári és a Dessewffy-kastély
  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári két település – Büd és Szentmihály – összevonásával jött létre, új nevét 1952-ben híres szülöttéről, Vasvári Pálról kapta, várossá 1986-ban nyilvánították. A korábbi Szentmihály település 1771 és 1945 között Dessewffy-birtok volt. Nem csoda hát, hogy a Vasvári Pál Múzeum, a háromféle egyházhoz tartozó (görög katolikus, római katolikus és református) templom és a Dogály testvérek által épített Kornis-kúria mellett a Dessewffy-kastély is a város látnivalói közé tartozik.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST