2013. február 08., péntek 09:52

Álomutazás a Kanári-szigetekre

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A túrázó és természetbarát számára a csúcspontot a Tenerife középpontjában lévő Caldera hegy képezi a Teide vulkánnal. A túrázó és természetbarát számára a csúcspontot a Tenerife középpontjában lévő Caldera hegy képezi a Teide vulkánnal.
Ki ne szeretne egy szép nyaralást? Mielőtt azonban ezt élvezhetnénk, válaszolnunk kell a következő kérdésre: hová utazzunk?


Ezen a területen nem lehet gond, a választék nagyon nagy. Csodaszép nyaralást tölthetünk el például a Kanári-szigeteken. Egy világszerte ismert spanyol szigetcsoportról van szó, amely nem messze fekszik Marokkó partjaitól. A jó idő, főleg júliusban és augusztusban találja a turistákat Tenerife strandjain. Tenerifén sok látnivaló akad, pl. La Laguna vagy La Orotava óvárosai, a papagájpark és két vízipark Tenerife déli részén.

Túrázás Tenerifén

Tenerife bizonyára a Kanári-szigetek legsokoldalúbb kirándulószigete. Tenerife a legnagyobb a Kanári-szigetek közül, és a 3718 méter magas Pico de Teidével a legmagasabb is. Tenerife a különféle tájak sokféleségét foglalja magába viszonylag kis területen. A déli része már szinte sivatagszerűen száraz. A klíma miatt ide elsősorban azok a turisták mennek, akik Tenerife strandjait szeretnék élvezni. De azért itt is van néhány lehetőség a túrázásra.

Ennek épp az ellenkezője Tenerife termékeny északi része. Itt az alacsonyabb területeken elsősorban banánültetvények vannak. A Teno és Anaga hegységek északi oldalán még megvan néhány maradványa az egykor az egész szigetet beborító babér- és hangaerdőnek, amely részben egy áthatolhatatlan dzsungelt képez. Itt lehetőség van túrázni minden mennyiségben.
A túrázó és természetbarát számára a csúcspontot azonban a Tenerife középpontjában lévő Caldera hegy képezi a Teide vulkánnal. A Caldera a több mint 2000 méter magasságával egy nagy katlant alkot a Teide körül, amelyben nagyon jókat lehet túrázni. Tenerife minden túrázni kívánó típusnak kínál valamit. Vannak egyszerű túrák, amelyek csak néhány méter magasságot haladnak meg, és csak 2-3 órát tartanak, de nehéz és hosszabb túrák is léteznek tapasztalt és kitartó túrázók számára.

Kapcsolódó elemek

 • Felejtsd el a begyulladt szőrszálakat és strandolj tökéletesen simán!
  Már most tervezd meg, hogyan szőrtelenítesz nyaralás előtt!
  A nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat.
 • Városnézés gyilkossággal
  -
   Szokatlan városnézési lehetőség indult Firenzében, ahol a turisták a műemlékek között egy több mint ötszáz évvel ezelőtti gyilkosság rejtélyét is megoldhatják.
 • A 7 legfontosabb napozási aranyszabály
  Ha biztonságosan akarsz napozni, nem elég a megfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozol. A most következőkben a szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot, melyet a rekkenő hőségben nem árt, ha megfogadsz!
 • A lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang
  Anna-barlang

  A fokozottan védett mésztufabarlangot 1833-ban fedezték fel, Petőfi is járt itt 1847-ben. Később újabb részeket tártak fel benne. A barlang teljes hossza 570 méter, a turisták számára kiépített bejárható szakasz 208 méter. A mészkőalakzatok mellett a megkövesedett növényeket és lenyomataikat is megtekinthetjük. A barlangban három forrás fakad, erre utal a korábbi elnevezés is, a Háromforrás-barlang. A második világháború után a forrásokat bekötötték Miskolc ivóvíz-ellátásába, így a barlang egy részét el kellett zárni a látogatók elől.
 • Tiszavasvári és a Dessewffy-kastély
  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári két település – Büd és Szentmihály – összevonásával jött létre, új nevét 1952-ben híres szülöttéről, Vasvári Pálról kapta, várossá 1986-ban nyilvánították. A korábbi Szentmihály település 1771 és 1945 között Dessewffy-birtok volt. Nem csoda hát, hogy a Vasvári Pál Múzeum, a háromféle egyházhoz tartozó (görög katolikus, római katolikus és református) templom és a Dogály testvérek által épített Kornis-kúria mellett a Dessewffy-kastély is a város látnivalói közé tartozik.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST