2013. február 15., péntek 10:58

Brüsszel néhány látnivalója

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Grand Place képezi a belga főváros középpontját A Grand Place képezi a belga főváros középpontját
Brüsszel Belgium és Flandria fővárosa, az EU és a NATO székhelye.


Grand Place

Brüsszel főtere képezi a belga főváros középpontját. A téren található városháza gótikus stílusban épült, és barokk homlokzatáról ismert. Vele szemben csodálható meg a Maison du Roi (a „király háza”). Ezt az épületet az újgótika stílusában emelték, és Victor Jamaer építész a 19. század végén restaurálta. A király házában található ma a sokat látogatott Brüsszeli Városi Múzeum. A Grand Place ezen kívül még számos barokk stílusú épületnek is otthont ad, amelyek többnyire a 17. század végén épültek, és még ma is jó állapotban vannak. Természetesen találunk még a téren sok kávézót, hotelt és vendéglátó egységet.

Atomium

Az Atomium egy különleges nevezetessége Brüsszelnek, amelyet a második világháború utáni első világkiállításra építettek 1958-ban. Az épület mintegy 102 méter magas, és 9 gömbből áll, amelyek 18 méter átmérőjűek. A konstrukció a vas elemet ábrázolja 165 milliárdszoros nagyításban, és számos nagy rendezvény helyszíne. Eredetileg az Atomiumot csak alumíniummal vonták be, a 2004-ben bekövetkezett felújítás során azonban ezt a csodálatos nevezetességet időjárásállóbbá tették. 2006-ban az épületet ismét átadták a turizmusnak, és belépő ellenében belül is megtekinthető. Az Atomiumból csodás kilátás nyílik Brüsszel városára.

Hangszermúzeum

A Brüsszeli Hangszermúzeum az évi 125.000 látogatójával Belgium egyik kulturális attrakciója. A múzeum 1200 érdekes hangszert mutat be, többek között az egyik teremben egy tematikus kiállítással kronológiai utazást tehetünk az ókori Egyiptom zenéjébe. Egy másik teremben orgonák, hárfák és zongorák különböző fajtái állnak egymás mellett, és a látogatók egy valódi hegedűkészítő műhelybe is bepillanthatnak. A múzeum koncertteremmel, üzlettel, könyvtárral és tetőteraszos étteremmel is rendelkezik, amelyből lélegzetelállító kilátás nyílik a városra.

 

Kapcsolódó elemek

 • Brüsszel vizsgálatot helyezett kilátásba az autók hűtőgázának gyártói ellen
      Brüsszel, 2014. október 21., kedd (MTI) - Hivatalos értesítést küldött kedden az Európai Bizottság annak a két cégnek, amelyek az egyetlen olyan, az autók légkondícionáló berendezéseiben használt hűtőgázt gyártják, amely megfelel az uniós klímavédelmi előírásoknak.
 • Felejtsd el a begyulladt szőrszálakat és strandolj tökéletesen simán!
  Már most tervezd meg, hogyan szőrtelenítesz nyaralás előtt!
  A nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat.
 • Városnézés gyilkossággal
  -
   Szokatlan városnézési lehetőség indult Firenzében, ahol a turisták a műemlékek között egy több mint ötszáz évvel ezelőtti gyilkosság rejtélyét is megoldhatják.
 • A 7 legfontosabb napozási aranyszabály
  Ha biztonságosan akarsz napozni, nem elég a megfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozol. A most következőkben a szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot, melyet a rekkenő hőségben nem árt, ha megfogadsz!
 • A lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang
  Anna-barlang

  A fokozottan védett mésztufabarlangot 1833-ban fedezték fel, Petőfi is járt itt 1847-ben. Később újabb részeket tártak fel benne. A barlang teljes hossza 570 méter, a turisták számára kiépített bejárható szakasz 208 méter. A mészkőalakzatok mellett a megkövesedett növényeket és lenyomataikat is megtekinthetjük. A barlangban három forrás fakad, erre utal a korábbi elnevezés is, a Háromforrás-barlang. A második világháború után a forrásokat bekötötték Miskolc ivóvíz-ellátásába, így a barlang egy részét el kellett zárni a látogatók elől.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST