2013. február 27., szerda 10:01

Történelmi látnivalók Franciaországban

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Mont-Saint-Michael szigete és a rajta található bencés apátság 1979-ben az elsők között került fel a UNESCO világörökségi listájára. Mont-Saint-Michael szigete és a rajta található bencés apátság 1979-ben az elsők között került fel a UNESCO világörökségi listájára.
Az ország délkeleti része hegyvidék, fő hegységei a Pireneusok, az Alpok, a Massif Central és a Vosges. Legmagasabb hegye a 4810 méter magas Mont Blanc.


Franciaországot a hegyeken kívül a helységekhez és épületekhez fűződő történetek, az építészet finomságai, a gyakran apró részletek teszik vonzó úti céllá. Az országban sok helyen találkozunk ezekkel a különlegességekkel, amelyek a franciaországi kirándulóhelyeket olyan változatossá teszik.

Bár gyakran úgy tűnik, hogy a francia forradalom sok lenyűgöző templomot és pompás épületet tett tönkre, utána azonban sem időt, sem fáradságot nem kímélve helyreállították Franciaország nevezetességeinek egykori fényét. A látogatóknak sok napra van szükségük ahhoz, hogy egy kis ízelítőt kapjanak az országból: katedrálisok, paloták és bazilikák – van bőven látnivaló.

Pompa és ragyogás határozták meg a nemesek és királyok életét Franciaországban, akik szívesen vették körül magukat az élet szép dolgaival. Sok világhírű kastély és vár máig fennmaradt, és a turisták megtekinthetik, hogy egy kis bepillantást nyerjenek a Napkirály, annak elődei és utódai, valamint a jóléti társadalom életébe. Gazdagon díszített termeket, teljes művészeti gyűjteményeket és könyvtárakat fedezhetünk fel, amelyeknek falai között jár a történelem fuvallata, gondoljunk például a Bastille ostromára.

Az épületek környékén is sok látnivaló akad, pl. előkelő utcák és terek. Ha a világ egyik legszebb és leghíresebb sugárútján, a párizsi Champs-Élysée-n sétálunk, elhaladunk a francia elnök hivatalos rezidenciája, az Élysée-palota előtt, amelyet vendégházként és sok kiállítás pompás kereteként használnak. Ez is Franciaország látnivalóihoz tartozik. De kirándulhatunk Lourdes-re, ami még ma is turisták millióinak zarándokhelye, vagy a Mont-Saint-Michel szigetre is.Párizs legismertebb jelképe és Franciaország egyik legnagyobb nevezetessége a 300 méter magas Eiffel-torony. Fentről a kilátás a városra egyedülálló. A 6,4 millió látogatóval az Eiffel-torony világszerte a legtöbbet látogatott építmény. A további látnivalókhoz tartozik a Notre-Dame katedrális. A híres gótikus épületben különböző építészeti stílusokat találunk a 12. századtól a 14. század kezdetéig. A két hatalmas, 69 méter magas torony, a jelentős síremlékek és szobrok mellett érdemes megnézni az Ótestamentum ábrázolásaival ellátott ablakrózsákat is. A templomban 10000 ember is elfér.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST