2013. március 07., csütörtök 11:08

Bulgária – nyaralás a Fekete-tengernél

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az Aranypart finom, homokos tengerpartját 3,5 km hosszan és 100 m szélességben élvezhetjük. Az Aranypart finom, homokos tengerpartját 3,5 km hosszan és 100 m szélességben élvezhetjük.
Az országhatárt keleten a Fekete-tenger képezi, amely egyben tökéletes célpontja a turistáknak. Bulgária jelentős gazdasági és kulturális centrumai, amelyek az ország nevezetességeit kínálják: Várna, Plovdiv, Burgasz, Stara Zagora és Ruse városai.


Bulgária kétharmad részben síkságokból áll, amelyeket a Marica és a Duna folyók szelnek át sok mellékfolyóikkal. Az ország két nagy hegyvonulattal rendelkezik, ezek a Balkán- és a Rodope-hegységek. A Balkán legmagasabb csúcsai a 2376 méter magas Botev és az 1536 méteres Chumerna. Bulgária délnyugati részén található a Pirin- és a Rila-hegység, két magashegység 2000 és 3000 méteres csúcsokkal. Bulgária mérsékelt éghajlata a száraz és forró nyarakkal sok látogatót vonz.

A főváros, Szófia jelképe az Alexander Nyevszkij-székesegyház, az egész ország visszaszerzett szabadságának szimbóluma. Szófiának sok bevásárlóutcája van, amelyek szintén sok turistát csalogatnak.

Madara falujának közelében tekinthetjük meg a madarai lovast, amely egy szikladombormű, és az UNESCO világörökségeihez tartozik. A lovast a 8. században vájták közvetlenül a sziklákba 23 méter magasságban.

Bulgária természeti látnivalóihoz tartoznak a Polska Skakavitsa és a Raysko Praskalo vízesések, Pobiti Kamani, az úgynevezett kőerdő, és számos barlang, amelyekhez el lehet kirándulni.

Történelmi nevezetességeket Preslav, Veliki, Baba, Starosel, Vida, Pliska, Shipka és Perperikon települései kínálnak. A templomok és kolostorok Bulgáriában megszámlálhatatlanok. Különösen szép látnivalót nyújtanak az ivanovói sziklatemplomok, valamint a Sokolovo, a Drjanovo és a Trojan kolostorok.

Burgasz és Várna két népszerű város a turisták körében a Fekete-tenger partján. Burgasz egész Délkelet-Európa legszebb városai közé tartozik.A Fekete-tenger partja kedvelt üdülőhely, ahol csodálatos nyaralást tölthetünk el. Az Aranypart, a népszerű fürdőhely, 20 km-re északra fekszik Várnától, és Bulgária legkedveltebb utazási célpontjaihoz tartozik, ahol napozhatunk és élvezhetjük a tiszta tenger finom homokos strandját 3,5 km hosszan és 100 méter szélességben. A helység a finom homokról kapta a nevét. A napfürdő után sok étterem, bár, disco és bevásárlási lehetőség gondoskodik a változatosságról.

Kapcsolódó elemek

 • A 7 legfontosabb napozási aranyszabály
  Ha biztonságosan akarsz napozni, nem elég a megfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozol. A most következőkben a szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot, melyet a rekkenő hőségben nem árt, ha megfogadsz!
 • Nyaralás Horvátországban gyerekekkel
  Horvátország sokféle szempontból olyan ország, amelyet érdemes meglátogatni. Ez éppúgy vonatkozik a mediterrán bájára és az éghajlatára, mint a különféle tájaira, amelyek mindenkinek lehetővé teszik, hogy valami számára megfelelőt találjon. De gyermekes családok számára is vonzó ez az ország. Bár egy kisgyermekkel kicsit nehézkes lehet, amikor például a babakocsit egy macskaköves utcában kell tolni, de a horvátok általában nagyon barátságosak a gyerekekkel, és készségesen szoktak segíteni.
 • Párizs nevezetességei
  Eiffel-torony

  Az Eiffel-torony bizonyára Párizs legismertebb látnivalója és a legjobb kilátással rendelkező pontja. Az építése 1887-től 1889-ig tartott, végül a világkiállításra lett kész az acélból készült torony, amelynek festésére hétévente 60 tonna festéket használnak el.
 • London nevezetességei
  London, mint a világvárosok többsége, rendkívül sok nevezetességgel büszkélkedhet.
 • Történelmi látnivalók Franciaországban
  Az ország délkeleti része hegyvidék, fő hegységei a Pireneusok, az Alpok, a Massif Central és a Vosges. Legmagasabb hegye a 4810 méter magas Mont Blanc.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST