2013. március 14., csütörtök 10:50

Párizs nevezetességei

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az Eiffel-torony festésére hétévente mintegy 60 tonna festéket használnak el. Az Eiffel-torony festésére hétévente mintegy 60 tonna festéket használnak el.
Eiffel-torony

Az Eiffel-torony bizonyára Párizs legismertebb látnivalója és a legjobb kilátással rendelkező pontja. Az építése 1887-től 1889-ig tartott, végül a világkiállításra lett kész az acélból készült torony, amelynek festésére hétévente 60 tonna festéket használnak el.


Sacré Cœur-székesegyház

A római katolikus búcsújáró templom a Montmartre tetején magaslik. A bazilikától csodás kilátás nyílik Párizsra, a turisták kedvelt találkozóhelye ez. A bazilika építését a római-bizánci templomok inspirálták.

Champs-Élysées

Párizs leghíresebb sugárútja a Place de la Concorde és a Place de l’Étoile között nyúlik. A több mint 70 méter széles utcán a nagy luxusmárkák üzletei találhatók.

Diadalív

A Diadalív építését Napóleon kezdeményezte 1806-ban az austerlitzi megnyert csata után, hogy a győzelmét ünnepelje. Mire a Diadalív elkészült, Napóleon már nem volt életben. Az építmény 49,5 méter magas, és sok dombormű díszíti.

Notre-Dame

A párizsi Notre-Dame az egyik legjelentősebb katedrális egész Európában. Itt koronáztatta magát császárrá Bonaparte Napóleon, és itt található Franciaország 0 kilométerköve. A hatalmas templom építése több mint 200 évig tartott.

Louvre

A Louvre a világ legnagyobb múzeuma, egyetlen nap nem elegendő a megtekintéséhez. Több mint 60.000 négyzetméteren több mint 30.000 kiállítási darabot csodálhatunk meg a világ minden tájáról.Moulin Rouge

A színház a vörös malommal a tetején a frivol szórakozás szimbólumává vált Párizsban. A Montmartre lábánál lévő Moulin Rouge elsősorban a kánkánt táncoló hölgyekről lett ismert. Ma minden zenei stílusban rendeznek itt koncerteket.

Párizs katakombái

Párizs alatt alagutak és barlangok hatalmas hálózata rejlik. A fél várost átszelhetjük anélkül, hogy kimennénk a napra. A katakombák földalatti kőbányák maradványai, a járatok rendszere több mint 330 kilométer hosszú.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: Tamási gyógyfürdője »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST