2013. március 25., hétfő 13:22

UNESCO természeti értékek Kínában – fenséges csúcsok, mély völgyek

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az év 250 napján a kínai Huangshan-hegység sűrű és nedves ködbe burkolózik. Az év 250 napján a kínai Huangshan-hegység sűrű és nedves ködbe burkolózik.
A világ legfontosabb természeti értékeit évtizedek óta védi az UNESCO. Ázsiában Kína tartja a rekordot.


Fenséges hegyek, köddel körülvett csúcsok és mély völgyek trópusi növényzettel a meredek lejtőkön – Kínában vannak olyan vad földterületek, amilyeneket mi Európában nem ismerünk. Főleg a hegységekben mutatja meg az óriási birodalom a sokféleségét, a sziklás karsztvidékektől a Himalája hóborította csúcsaiig. A természeti örökség megóvására létesültek a kínai természeti parkok. Kínában több mint egy tucat hely büszkélkedhet az UNESCO világörökség címmel. Nézzünk meg néhányat közelebbről.
A szent Taishan hegy
A Taishan vonulatának meredek sziklafalai Kína északnyugati részében 1987 óta tartoznak az UNESCO világörökségéhez. Az 1545 méter magas hegy Shandong tartomány legmagasabb hegye, és a taoizmus öt szent hegye közül a legismertebbnek számít. A hegyet a kínai mitológiában az ég erőivel hozták összefüggésbe.
Karsztvidékek Dél-Kínában
A trópusi Dél-Kínában lenyűgöző természeti formák keletkeztek: karsztok. A világörökség több, 1000 négyzetkilométernél nagyobb területet foglal magába hasonló formákkal.
Óriáspanda-rezervátum Sichuanban
A pandarezervátumban az óriáspandák még megmaradt vadon élő állományának 30%-a él. Mintegy 900 állat talált itt otthonra.Lushan Nemzeti Park

A varázslatos hegyvidék a kínai tájképfestészet származási helye, és sok kínai költőt és filozófust is inspirált, régebben pedig a buddhisták és taoisták kedvelt zarándokhelye volt. Kína keleti részén, a Jangce folyótól északra terül el a nemzeti park.

Huangshan hegyvidéke

Az év 250 napján Kína egyik leghíresebb hegyvidéke, a Huangshan-hegység sűrű és nedves ködbe burkolózik. Fentről szemlélve olyan a terület, mint egy nagy tenger, amelyben az egyes csúcsok és sziklák úszni látszanak. A göcsörtös öreg fenyőfák és a csipkézett sziklák jellemző részei a kínai tájnak.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST