2013. május 13., hétfő 08:32

Portugália szigetvilága

Írta:  IMPULSERMAGAZIN
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Portugáliához tartozó Azori-szigetek az ország legkedveltebb úti céljaihoz számítanak egy kellemes fürdőnyaraláshoz. A Portugáliához tartozó Azori-szigetek az ország legkedveltebb úti céljaihoz számítanak egy kellemes fürdőnyaraláshoz.
Az Ibériai-félsziget nyugati részén fekvő Portugália az egyik legrégebbi európai ország, és sokféle kirándulóhellyel, valamint történelmi és kulturális nevezetességgel várja a turistákat. A nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó nyaralók ugyanúgy ideális feltételeket találnak, mint a sportolók vagy a történelem és kultúra iránt érdeklődők. A számtalan kirándulási lehetőség a legkisebbek számára is változatosságot biztosít, és nem enged senkit unatkozni. Így Portugália kiválóan alkalmas egy szórakoztató és egyúttal pihentető családi nyaralásra.


A Portugáliához tartozó Azori-szigetek, mint Madeira vagy Porto Santo az ország legkedveltebb úti céljaihoz számítanak egy kellemes fürdőnyaraláshoz, ezen kívül azonban még sok mindent kínálnak. A vulkáni sziget, Porto Santo, az aranyszínű homokos tengerpartjáról híres. Ennek a homoknak a gyógyhatását bőrproblémák és ízületi gyulladás kezelésére használják, ezért a sziget sok beteg úti célja is.
A sziget kedvelt kirándulóhelyeihez tartozik a Kolumbus-ház, a csodálatos kis templom, a Nossa Senhora da Piedade, és a sziget legmagasabb pontja, a Pico das Flores, amelyről egyedülálló kilátás nyílik az egész szigetre. Portugália nevezetességeihez tartozik a szigeten a régi várrom, a Pico do Castelo, és a bizarr homokkő formációk (Fonte da Areia) Baleira közelében. Madeira szigete elsősorban a gyógyhatású klímájáról ismert. Különleges úti cél a sziget nyüzsgő fővárosa, Funchal, amely karácsony és szilveszter idején nagyon népszerű hely Portugáliában. Az évváltásra az öblöt óriási tűzijáték világítja ki, amely világszerte a legszebb újévi tűzijátéknak számít sok látogató számára.A sziget néhány történelmi látnivalót is fel tud mutatni. Ide tartozik többek között a 15. század végén épült Santa Clara kolostor, a 16. századból származó Sao Lourenco vár vagy a Reid’s Palace Hotel, amelyben már Sissi, az osztrák császárné és magyar királyné, vagy Winston Churchill és Scott kapitány is megszállt. Lavradores virág- és gyümölcspiacát semmiképp ne hagyjuk ki, mert egyedülálló élmény a szemnek, az orrnak és a fülnek is.

Kapcsolódó elemek

  • A lisszaboni ócenárium
    Ha Portugáliába utazunk, akkor semmiképp ne hagyjuk ki Lisszabon nevezetességeit, amelyek sok változatosságot és érdekességet nyújtanak. Ezekhez tartoznak többek között különböző építmények, rendezvények és múzeumok. Különösen érdekes a város tengeri akváriuma, amely impozáns és nem mindennapi bepillantást tesz lehetővé a víz alatti világba.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST