2013. május 23., csütörtök 08:00

A Wizz Air néhány járatát az új, egyszerűsített beszállókapukhoz költözteti

Írta:  Wizz Air
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A légitársaság a 2-es Terminál magas repülőtéri költségeit ellensúlyozza az alacsony költségű beszálló kapuk használatával

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága átköltöztette nyári menetrendjének néhány Budapestről induló járatát a nemrég megnyitott egyszerűsített beszállókapukhoz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es Terminálján. A Budapest Airport 12 új beszállókaput létesített, hogy lehetőséget biztosítson a légitársaságoknak, hogy hasonló működési költségek mellett üzemeljenek, mint az 1-es Terminál bezárása előtt.


A Wizz Air segített a Budapest Airportnak, hogy elkerüljék az utasforgalom összeomlását. A légitársaság alacsony viteldíjai növelték a keresletet, ezáltal budapesti forgalma 25%-kal nőtt az elmúlt 12 hónapban. A Wizz Air szintén aktív segítséget nyújtott a Budapest Airportnak költségei csökkentésében, amikor beleegyezett, hogy az 1-es Terminálról átköltözik a 2-es Terminálra. Ugyanakkor a légitársaság nem fogadhatta el, hogy a korábbinál magasabb repülőtéri díjakat fizessen a 2-es Terminálon, mert az utasok alacsony árakon szeretnének repülni. A Budapest Airport 2012-ben beszálló sátrakat létesített, hogy olyan megoldást tudjon kínálni, amelynek költségei az 1-es Terminál repülőtéri díjaihoz közelítenek. A Wizz Air azonban elutasította a sátrak használatát, mivel a rövid tesztidőszak bebizonyította, hogy elfogadhatatlan mértékű kellemetlenséget okozott az utasoknak, és a működési biztonságot sem lehetett egész évben garantálni. A Wizz Air most beleegyezett, hogy 2013 nyarán a Budapest Airport által létesített egyszerűsített beszállókapukat használja, amelyek legalább garantálják a működési biztonságot, rendelkeznek mosdókkal és szellőztetéssel. Ez a korábbi alacsony költségű sátras megoldáshoz képest előrelépést jelent. Az utasok alacsony viteldíjakat akarnak, hogy ezt biztosítsa, a Wizz Air nyári menetrendjének néhány járatát átvitte az új diszkont létesítményekbe, az összes többi járatánál azonban a hagyományos beszállókapukat használja. A légitársaság reméli, hogy az egyszerűsített beszállókapukat tovább fejlesztik majd, hogy alkalmasak legyenek a téli működésre is. A Wizz Air később fog dönteni arról, hogy a téli időszakban is használja-e majd ezeket az alacsony költségű létesítményeket.

 „A Budapest Airport felhagyott az Oktoberfest stílusú sátrak használatával és igyekszik jobb megoldást találni, hogy egész évben alacsony költségű létesítményeket tudjon biztosítani a légitársaságoknak” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere. – „Az új, egyszerűsített beszállókapuk nem minden tekintetben kielégítőek, de a 2012-ben elutasított sátrakhoz képest fejlődést jelentenek. Ugyanakkor a Wizz Air elkötelezett amellett, hogy verhetetlen ár-érték arányú szolgáltatást kínáljon utasainak. Célunk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a kényelem és a viteldíjak között, ezért a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren néhány járatunk esetében a beszállás az új, egyszerűsített kapuknál, fennmaradó járataink esetében viszont a hagyományos kapuknál lesz lehetséges. Az utasok csak rövid ideig tartózkodnak majd az új létesítményekben, a beszállás előtt a repülőtéren tartózkodásuk jelentős részét a SkyCourt utasterminálban töltik majd. Azok az utasaink, akiknek kiemelten fontos a kényelem, helybiztosítással is lefoglalhatják repülőjegyüket (ezek a helyek a gép első soraiban és az extra lábtérrel rendelkező sorokban állnak rendelkezésre), a wizzair.com oldalon kényelmi csomagokat, sőt luxus lounge hozzáférést is választhatnak, hogy még kellemesebb élménnyé tegyék indulásukat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

Kapcsolódó elemek

 • A csomagok olcsóbban utaznak a Wizz Air promóciójával
  Július 30-án és 31-én a légitársaság 33% kedvezményt** biztosít a feladott poggyász díjából
  Budapest, 2014.július 29. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy két napos promóciót hirdet július 30-án és 31-én éjfélig, amelynek keretében a wizzair.com oldalon minden előre fizetett feladott poggyász díját 33 százalékkal csökkenti.
 • A Wizz Airrel a sífelszerelés most féláron utazhat
  Budapest, 2014. január 14. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette a téli sportok szerelmeseinek szánt különleges ajánlatát. A légitársaság ma és holnap minden foglalás során 50 százalék kedvezményt biztosít a sífelszerelés poggyászdíjából. A kedvezmény a promóciós időszak alatt intézett foglalásokhoz adott poggyászra érvényes, az utazás dátumától függetlenül.
 • 12 százalékos növekedés – A Wizz Airt 13,5 millió utas választotta 2013-ban
  Budapest, 2014. január 7. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága*, ma bejelentette, hogy 2013-ban 13,5 millió utas választotta, ami az előző évhez képest 12 százalékos növekedést jelent. 2013-ban több mint 85 ezer Wizz Air járat szállt fel, amelyek 86 százalékos átlagos kihasználtsággal közlekedtek.
 • A Runway Run hamarosan megérkezik Budapestre
  2013. szeptember 24. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légiközlekedési vállalatcsoportja* 21 ezer forintos nyereménnyel kecsegtető játékkal üdvözli a szeptember 28-án megrendezésre kerülő Runway Run-t, egy 21 kilométeres félmaratont, amelyet a Budapest Airporttal és a Nike-kal közösen szervezett a légitársaság.
 • A Wizz Air 300 000. WIZZ Discount Club tagját köszönti
  -

  A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága nyilvántartásba vette 300 000. WIZZ Discount Club tagját. A program 2011 márciusában indult útjára, és a klubtagok száma azóta folyamatosan növekszik.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST