2013. szeptember 30., hétfő 14:33

Egy indiai körutazás a világ legérdekesebb útjai közé tartozik

Írta:  Impulser
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Egy indiai körutazás valóságos kis kaland. Nem a biztonság, hanem az élmények, a sokszínűség, a benyomások miatt, amelyek elkerülhetetlenül megrohanják az embert. Egy 15 napos utazás Indián keresztül felér egy 15 napos világ körüli úttal. Ha két hetet töltünk Indiában, és csak a városokat nézzük meg, a lelkünk annyi benyomással lesz gazdagabb, hogy évekig tudunk táplálkozni belőle.


Vegyük például Újdelhit, India fővárosát, ahol nyolcmillió ember lakik. Gazdagok és szegények, csúcstechnológiában és nyomornegyedben élők. Éles kontrasztok csapnak itt össze. Egy másik város, amit érdemes megnézni: Agra. Itt áll a világ egyik csodája, a Taj Mahal. Ez is megér egy kirándulást, és nem 30 perceset, hanem egy egész napot tervezzünk rá. A közelben fekszik Jaipur, ahol a híres Amber erődöt érdemes megnézni, amely már a nagyon korai időkben híressé vált. Valamikor az Amber erőd volt Rajasthan fővárosa, és borostyánszínű homokkőből építették egy sziklaszirtre.

Az indiai körutazásunk következő állomása Samode, amely mintegy 40 km-re fekszik Jaipurtól nyugatra, és itt áll az indiai nemesség egyik legszebb pompás épülete. Egy palota, amelyhez foghatót kereshetünk, de nem találunk. Továbbhaladva Bikanerbe jutunk. Ez a város a Thar-sivataggal határos, és a hőmérséklet is ennek megfelelő, de az óvárosát tényleg érdemes megnézni. Aztán egészen a közelben fekszik egy valóban meseszép város: Jaisalmer. Ez a város az erődhöz hasonló sziluettjével nyűgöz le, amely már messziről teljes pompájában látható. Arany városnak is nevezik, és ezért semmiképp ne hagyjuk ki utunkból.

Nem messze fekszik fiktív indiai körutazásunk következő úti célja: Jodhpur. Ez a város a házai színéről ismert, és kék városnak is nevezik, mert a házak falai kékek. Következhetne még sok város, amit érdemes megnézni, pl. Rohit, Ranakpur vagy Udaipur. Ha kedvet kaptunk, vágjunk bele, nem fogjuk megbánni!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST