2014. június 30., hétfő 18:27

Étkezőkocsikat állít forgalomba július elsejétől a MÁV-Start a balatoni vonalakon

Írta:  MTI/Máv-start
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
  Budapest, 2014. június 30., hétfő (MTI) - Étkezőkocsikat is forgalomba állít néhány balatoni járatán a MÁV-Start Zrt. július elsejétől.


    Az MTI érdeklődésére a MÁV-Start hétfőn közölte, hogy július elsejétől a MÁV-Start Zrt. az étkezőkocsi-szolgáltatást a déli parton a Budapest-Déli pályaudvarról 7 óra 30 perckor és 11 óra 30 perckor Nagykanizsára, a 21 óra 05 perckor Keszthelyre induló vonatokon biztosítja.
    Visszafelé a Nagykanizsáról 14 óra 50 perckor és 16 óra 50 perckor a Déli pályaudvarra, Keszthelyről 5 óra 23-kor a Déli pályaudvarra induló vonatokon lesz étkezőkocsi.

    Az északi parton naponta a Déli pályaudvarról Tapolcára 7 óra 35 perckor induló, valamint naponta a Tapolcáról 16 óra 53 perckor induló vonatokon működik majd étkezőkocsi is - közölte a MÁV-Start.

Hozzátették: ezen felül a Nohab-mozdony vontatta szerelvényeken étkezőkocsikat állítanak forgalomba július 12. és augusztus 31. között hétvégenként, és augusztus 20-án a Déli pályaudvarról Tapolcára 9 óra 35-kor, visszafelé pedig Tapolcáról 15 óra 40 perckor induló járatokon.
A vasúttársaság korábban arról tájékoztatott, hogy a MÁV-Start Zrt. ismét a saját kezébe vette a fedélzeti utasellátó szolgáltatást, június 1-jétől maga üzemelteti a nemzetközi járatain az étkezőkocsikat, július 1-jétől pedig már egyes balatoni vonatokon is újraindítják a szolgáltatást.
A MÁV maga végzi az étkezőkocsik karbantartását, valamint a beszerzési, raktározási, logisztikai tevékenységet is - derült ki a közleményből.
A MÁV tájékoztatott arról is, hogy július 1-jével a Balaton északi és déli partján kísérleti jelleggel indulnak olyan vonatok, amelyeken szintén lesz utasellátó szolgáltatás.

A belföldi szakaszokon is igénybe vehető szolgáltatást régebben külső vállalkozó végezte. A szerződés lejártával döntött úgy a vállalat, hogy saját üzemeltetésébe veszi az étkezőkocsikat, megújítja az ételkínálatot, kedvezőbb árakat kínál. Reményeik szerint nyereséges lehet az új szolgáltatás. 

Kapcsolódó elemek

  • A Balaton fővárosa: Keszthely
    Ősidők óta emberlakta hely volt az idén 765 éves írott múlttal rendelkező Balaton-parti város, Keszthely. A történeti leírás helyett a mai Keszthely rövid bemutatása a cél, de ezen keresztül képet kapunk a város múltjáról is.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST