Hallottál már róla?

Remélem és bízom benne, hogy egyre több ember kezdi el tudatosabban élni az életét nem csak az egészség megőrzés és a megelőzés szempontjából, hanem a környezet szempontjából is. Egyre nagyobb teret hódít a szelektív hulladék gyűjtés és egyre nagyobb részben kezdik el a nagy gyártó cégek és előállítók használni az újrahasznosított termékek, csomagoló anyagok nagy részét, amit kifejezetten fontosnak találok. Egyetlen dologra azonban még csak most indult a megoldás kialakítása, a használt sütőolaj gyűjtés feladatára. Én is viszonylag sokáig figyelmen kívül hagytam ezt a kérdéskört és nem is igazán foglalkoztatott a téma, mindaddig, míg meg nem hallottam egy előadásban, hogy mekkora mértékben károsítja a környezetet a rosszul elhelyezett és feldolgozott használt sütőolaj, így pedig kifejezetten nagy terhelést és nehézséget okoz a környezet és a föld számára.

Én sem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig tart, és ilyen nehéz módon tudja a környezet ezt a fajta terhelést feldolgozni, így pedig elkezdtem professzionális megoldási lehetőségeket keresni a használt sütőolaj problémájára. Persze más egy háztartás és más egy nagyüzemi szinten felhasználó vendéglátóipari egység ilyen téren, de azt gondolom, hogy a sok kicsi sokra megy alapon, és mivel mi egészen sokat sütünk olajban, mindenképpen fontos, hogy jó megoldást találjunk a nehézségre.

Rátaláltam nem sokkal később az eqka oldalára, ahol hihetetlen jó megoldást találtam a közelben a használt olaj kérdésére, hiszen egy használt olaj gyűjtőpont van nem messze tőlünk, ahol gyorsan és egyszerűen, profi keretek között tudom leadni a használt olajat, így pedig biztosítva azt, hogy megfelelő módon legyen az később feldolgozva, nem terhelve és károsítva a környezetet. Mindenkit arra kérek, használja ezeket a pontokat, hiszen rendkívül fontos, hogy a jövő nemzedéke is egészséges és tiszta környezetben élhesse majd az életét. A gyerekeink és unokáink jövője is múlik ezen! Ráadásul tényleg nagyon egyszerű, gyors a leadás.