Dual sim okostelefon: miért éri meg szemben a sima készülékkel?

A dual sim okostelefonok manapság igencsak nagy népszerűségnek örvendenek. Ez abból adódik, hogy szemben a normál készülékekkel itt egyszerre tudunk két kártyát is használni. Azaz ha van a saját készülékünk mellett céges telefonunk is, akkor sokkal egyszerűbb lehet egy dual készüléket beszerezni, mint két külön mobilt hurcolni magunkkal.

Dual sim okostelefon: miért éri meg szemben a sima készülékkel?

A két sim kártyás telefonok nem most jöttek a divatba, viszont manapság kezdenek el a méltó helyükre kerülni és elterjedni a korábbi típusokhoz képest. Ez ebből is adódik, hogy a korai problémákra megtalálták a gyártók a megoldásokat és ma már szinte hibátlanul tudjuk használni a telefonokat két sim kártyával is. Ez sokaknak jelent könnyebbséget, hiszen vannak akik a céges és a saját telefont használják együtt, míg vannak akik a különböző szolgáltatók legjobb szolgáltatásait szeretnék élvezni a készülékük segítségével.
Mit is jelent pontosan a dual sim?

A Dual SIM-es telefonoknak olyan készülékeket nevezünk, amelyek lehetővé teszik egy időben két SIM kártya használatát. Segítségükkel kihasználhatod a szolgáltatók által nyújtott lehetőségeket, azaz például az olcsóbb hívásos előfizetésedet egy olyan tarifával, amelyik jobb áron kínál mobilinternetet. Vagy a flotta kedvezményeket használhatod ki vagy az azonos irányba történő hívások ingyenességét.

Nem elhanyagolható szempont, hogy az egyes szolgáltatók bizonyos területeken nem biztos, hogy tudnak lefedettséget nyújtani de a dual készülékekkel ezt is könnyedén megoldhatjuk. Ha pedig nem használnánk ki ennek előnyét akkor is nagyjából azonos árban kapunk egy készüléket, melyet később könnyedén tudunk még egy simmel bővíteni.