Hogyan működik a kinesiotape?

Az emberek egyre nagyobb számban látják és ismerik fel a kinesiotape ragasztás technikáit már nem csak az élsportolók, sőt nem csak a sportolók körében, hanem bizony akár egy véletlen bokasérülés vagy vállfájdalom, de esetleg a gerincsérv alternatív kezelés lehetőségei eszközeként is. Az azért mindenképpen illik tisztázni, hogy mint minden felkapott dolog, a kinesiotape ragasztás lehetősége is eljutott már olyan kezelőkhöz is, akik nem feltétlenül fordítanak kellő figyelmet és energiát arra, hogy akár elméleti, akár gyakorlati szinten elsajátítsák megfelelő mértékben a kinesiotape technika ragasztási tudását.

Ha például valaki ki tudja választani, hogy milyen színnel ragasszák le az egyes problémás testrészeit, akkor biztos lehet benne, hogy a terapeuta nem hogy tökéletesen nem képzett, de inkább a divat hullámját próbálja meglovagolni, mint hogy valódi terapeutaként viselkedjen. A tape ugyanis nem véletlen színes. A színterápia és a kötőszöveti hatás, a nyirok keringés és a keringés fokozás, és az izmok tapadási és eredési pontjai közötti stimuláció technikáival dolgozik. Amennyiben csak egyetlen tényező is nem tökéletes, a ragasztás kezdeti vagy végpontja, a vonala vagy a színe a kinesiotape szalagnak, a hatásfok jelentősen gyengül, vagy akár teljesen feleslegessé is válhat.

Hogy lehet-e rosszat csinálni a ragasztással? Persze hogy lehet. Főleg hogy ha az ember sokat mozog, mondjuk amatőr vagy profi sportoló. Kisebb problémák, bedagadás, a fájdalom fokozódása akkor is előfordulhat, hogy ha az ember nem mozog napi szinten, csak a mindennapi mozgásban használja a rosszul ragasztott testrészt, de komolyabb sérüléseket és problémát általában akkor okozhat a rossz ragasztás, ha sport közben használja a testét az ember.

Válasszunk felkészült és tapasztalattal, gyakorlattal rendelkező terapeutát, és biztosak lehetünk benne, hogy folyamatos kapcsolattartást fog kérni, és attól függően, hogy hogyan alakul az állapot és meddig marad fenn a szalag fog javasolni új ragasztást vagy épp mondja azt, hogy nincs szükség új szalag felhelyezésére. A folyamatos kapcsolattartás pedig azért fontos, mert a szervezet gyógyulási fokától is függ, hogy szükség van-e további kezelésre, újra ragasztásra vagy a gyógyultság teljes és tovább élheti az ember az életét.

Semmiképp sem szemfényvesztés tehát, de az biztos, hogy kulcsfontosságú a professzionális terapeuta megválasztása. Manapság pedig már a szalagok között is elképesztő különbségek vannak. Ha valaki megbízható terapeutát keres, akkor a www.lamiris.hu oldalt tudom ajánlani. Biztos lehet benne mindenki, hogy ha ide fordul segítségért, nem fog csalódni. Folyamatos segítséget és profi kezelést és tape ragasztás technikát fog kapni.