Az első nehézségem

Amikor az ember belevág a vállalkozás világába, és úgy dönt, hogy elengedi a munkahely védőhálóját, saját önálló céges életet alakít ki, hihetetlen nehéz dolga van. Na nem a cégalapításban, hiszen az már egy jó könyvelővel megoldásra is talált, hanem az összes többi járulékos feladattal ami az útjába áll. Én is nehezen küzdöttem meg bizonyos kérdésekkel, melyeknek természetesen nem most van jelentősége, de a jövőt tekintve koránt sem mindegy, hogy jelen pillanatban az ember milyen döntésre jut. Egy szó mint száz, nehezen indult a saját vállalkozásom alapítása és ha lehet olyat mondani, még nehezebben találtam megfelelő munkaerőre. Éppen ezért én számos dologban úgy döntöttem, hogy nem alkalmazottal oldom meg a feladatot vagy feladatkört, hanem kiszervezem, vagyis felkérek egy vállalkozó csapatot hogy folyamatos együttműködés keretében segítsen nekem minden a témakörhöz kapcsolódó feladat vagy probléma megoldásában.

Nagyon sok dolgot tekintve nem is volt nehéz feladatom, hiszen egy-egy barátom tökéletes javaslatokat tudott mondani akár könyvelő, akár ügyvéd tekintetében. Egyetlen dologra azonban iszonyatosan nehezen találtam szakértő csapatot, ez pedig nem volt más, mint a munkavédelem. Már rögtön, megalakuláskor szükség van a kockázatértékelés megoldására, amit persze én nem is tudtam, és az építőipari tevékenységi kör csak bonyolít ezen a helyzeten, ezért azonnal szükségem volt egy profi csapat segítségére. Sokat keresgéltem, és több tárgyalásom is volt az együttműködés tekintetében, azonban három esetben is úgy éreztem, hogy nem fogunk tudni hosszú távon a velem szemben ülő csapattal együtt működni, és tovább meneteltem a keresés útján.

Végül rátaláltam az activesafety csapatára, akikkel azóta is töretlen a viszony, és akik hihetetlen sok terhet levesznek a vállamról. Tényleg csak azokban a kérdésekben van szükség rám, melyek stratégiai jellegűek, vagy amelyek nagyobb horderővel bírnak. A rendelkezésünkre álló munkavédelmi koordinátor pedig hihetetlen hatékonyan dolgozik együtt a csapatunkkal. Egyszóval tökéletesen elégedett vagyok és csak ajánlani tudom őket bárki számára. A vállalkozásom első nehezebb feladata is tökéletes megoldást talált így.