Hársfavirágzás

Szeretem a természetet. Ennek számtalan oka van. Az egyik az, hogy vidéken nevelkedtem, így életem teljesen összeforrt a természettel. Gyerekként barátaimmal szabadidőnk nagyrészében kirándultunk, túráztunk, jártuk a mezőket, erdőket. Ismertük a környék erdeinek növényeit, állatait már kisiskolásként.

Legjobban szerettem és szeretem ma is a növények közül a fákat. Hogy miért? Mert alakjuk fenséges. Termetük tiszteletet parancsoló. Felhasználásuk rendkívül változatos. Szinte életünk minden pillanatában találkozunk valamilyen fából készült eszközzel. Lehet az bútordarab, használati eszköz, épületelem, vagy akár egy tetszetős dísztárgy.

Igen hasznosak például a gyümölcsfák, amelyek évente többször elvarázsolnak bennünket. Először kora tavasszal, virágzásuk idején, amikor színpompás virágjaik lélekerősítőként hatnak. Később termésérés idején nem tudunk betelni finom gyümölcseikkel.

Vannak díszfák, amik kertjeinket díszíthetik, de az útszéleken utazásunk során szépségükkel nyűgöznek le, vagy a ligetekben ejtenek rabul.

Vannak olyan fák, melyeknek virágjai illatjukkal szinte megnyugtatnak, annyira kellemes illatanyagot bocsájtanak ki. Ilyenek a hársfák. Kedvenc fáim egyike ez a fa. Amikor először egy parkban éreztem a virágzó hársfák illatát, teljesen rabul ejtettek. Később munkahelyem parkjában lehetőség volt fákat ültetni. Mód volt a fák fajtáinak kiválasztására is. Azonnal javasoltam, hogy ültessünk egy sor hársfát, mivel az egyik leghosszabb életű fafajta, ráadásul illatos szárított virágjaiból gyógytea, élvezeti tea is készíthető.

Ma már gyönyörű fasorrá növekedtek a kis csemeték. Nagyon szeretek májusban a virágzó fák alatt üldögélni. Büszke vagyok arra, hogy része voltam a fák ültetésének.

Szerettem volna néhány virágot lefényképezni a múlt héten az okos telefonommal, de két fotó elkészítése után a kamera elromlott.

Felkerestem a xiaomi szerviz munkatársait, akik a kapcsolatfelvételtől számított fél órán belül kicserélték a hibás alkatrészt.